Avatar uživatele
Registrovaný

Co to znamená pufované chlebíčky rýžové?

Co to znamená pufované chlebíčky rýžové?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Pufování rozhodně není slovo českého původu, ale pochází z anglického slova puffed – odulý, opuchlý, které nám napovídá, že půjde o proces, při kterém dochází k nabobtnávání základní suroviny.Nejčastěji bývá pro pufování používána pšenice, rýže, žito a další obiloviny. Tato technologie se využívá pro zpracování většiny cereálních výrobků, které neodmyslitelně patří do jídelníčku všech, kteří dbají o svou štíhlou linii a zdravý životní styl (univerzálně použitelný je např. Racio Bio chlebíček, který si můžete dát nasladko i naslano).
Jak pufování probíhá?
Základní výrobní surovinou je zvlhčená pšenice a rýže, která se dávkuje do expanzní formy pečícího stroje. Pufování je velice složitý proces, který proběhne během několika málo vteřin. Obilná zrna jsou při něm lisována za teploty něco málo přes 200 stupňů, tedy jako v domácí troubě, ale při vysokém tlaku, při kterém se odpařuje vlhkost ze zrn, která se rychle mění v páru.

Buněčné jádro zrna sice změní svou strukturu, ale zachová si vše podstatné. Formy, ve kterých se pufuje, dokáží ovlivnit tloušťku a tvar výsledného produktu.

Zdroj: http://tn.nova.cz/magazin/zena /dobrou-chut/pufovane-obilovin y-cesta-ke-stihlosti.html

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.