Avatar uživatele
Registrovaný

jak se pečou langoše

Ahoj všem.
Ma někdo recept na langoše ktere se opravdou povedou?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Ingredience:
3-4 střední brambory
1/2 balíčku suchých kvasnic, nebo přiměřeně čerstých kvasnic
1/2 hrnku mléka na kvásek + 1/2 lžičky cukru
1 1/2 - 1 3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
sádlo, nebo jiný tuk na smažení
česnek
sůl a maďarská červená paprika na posypání

Příprava:
Uvařit brambory v osolené vodě, ihned je oloupat a rozmačkat. Mělo by být asi 1 1/2 hrnku brambor. Nechat je vychladnout.

Smíchat teplé mléko s cukrem a kvasnicemi. Nechat vzejít asi 5-10min. Přimíchat kvásek k bramborám a 1 1/2 hrnku mouky. Přidat více mouky, je-li zapotřeby. Pořádně těsto prohníst.

Vložit těsto do vymaštěné mísy, přikrýt ho a nachat nakynout do dvojitého objemu, asi 1 hodinu.

Znovu těsto prohníst a pomoučeným válkečkem ho vyválet na 12mm plást. Ten nakrájet na obdélníky a ty ještě rochu vytáhnout do oválů tak, aby těsto bylo uprostřed tenší, než na okrajích. Propíchat vidličkou, aby se netvořily bubliny při smažení.

Rozehřát asi 12mm tuku na pánvi na středním ohni. Postupně smažit Langoše do zlatohněda. Je-li tuk příliš horký, langoše se spálí a není-li tuk dostatečně teplý, Lagoše nasáknou příliš mnoho tuku.

Usmažené Langoše potřít rozříznutým stroužkem česneku , osolit je a posypat maďarskou, červenou paprikou.

Podávat teplé Langoše s fazolovou, nebo čočkovou polévkou, anebo pouze jako zakousnutí k pivu, nebo vínu.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

tady máte videorecept

Zdroj: http://ekucharka.net/langose-2 /


Avatar uživatele
Registrovaný

Langoše naslano i nasladko
500 g hladké mouky, kostka droždí, cca 1/4 l mléka, špetku soli, 1 lžička cukru, olej na smažení a na závěrečné ochucení kečup, strouhaný eidam, česnek, povidla, marmeláda apod.
Do „kynoucí“ mísy dám špetku soli, přisypu mouku, udělám důlek a rozdrobím droždí, přidám 1 lžičku cukru a zaliji vlažným mlékem. Na chvilku přiklopím, aby se vytvořil kvásek. Pak hnětu, dokud se těsto neodlepuje od vařečky, popraším moukou, přiklopím víkem a nechám vykynout..
Pak tvořím malé bochánky, které rozválím na placky, po vykynutí pak vkládám do rozpáleného oleje a upeču po obou stranách. Hotové langoše si ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem, sýrem, povidly, marmeládou apod.


Avatar uživatele
Pokročilý

stačí si koupit těsto na langoše, ty se povedly vždy, jinak www.recepty.cz/…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.