Avatar uživatele
Registrovaný

Co uvařit v kotli na ohni krom buřtguláše a bramboračky?

A nemá to být žádné Exclusive jídlo. Je to venku v přírodě na vlastně stavěném ohništi a držáku na kotlík. PS: Klidně to nemusí být jen v kotlíku, stačí jídlo co nasytí a dá se bez problému uvařit v přírodě. Děkuji asdasd

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Záleží na vlastnostech ohniště a vybavení.
V přírodě se pak dá vařit, smažit, dusit i péct.
Dělali jsme to nejrychlejší, polévky. Rovněž všemožné guláše, pekli v popelu (v listí nebo alobalu), opékali nad ohněm.. Suroviny to byly nejrůznější od hub, konzerv, ryb, zejména ze zásob a místních zdrojů :-D.
Podívej se pro inspiraci na net, vaříme v přírodě.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

napíchat na klacky špízy z buřtů a cibule k tomu obyčejnou očesnekovanou topinku a pivko :)
dobrou chuť..


Avatar uživatele
Bronzový

Jakoukoliv jinou polévku ( česnečku, zelňačku...) . My jsme na ohni pekli maso nebo buřty se zeleninou v alobalu ( nakrájené buřty s nakrájenými paprikamia cibulí zabalit do alobalu a péct nad žhavými uhlíky). Mňam , byla to dobrota.


Avatar uživatele

V kotli se dá uvařit leccos: klasický guláš prakticky z čehokoliv, koleno, ovar, halušky, kaše (krupičná, vločková,pohanková) , zelňačka, segedínský guláš, lečo, míchaná vejce. Chce to trochu zapojit fantazii.
Já přes léto měla nejraději takovou všehochuť zeleniny. Podle toho, co bylo na zahradě (kořenová zelenina, cibule, česnek, hrášek, cuketa, patizony, rajčata, papriky) se to všechno podusilo, přidal se nějaký kousek uzeniny, ale šlo to i bez ní. Jako příloha rýže, brambory nebo jenom chleba. Dobře dochucené to chutnalo pokaždé jinak a bylo to lehké a báječné jídlo.


Avatar uživatele
Zlatý

My jsme s oblibou dělali rizoto a špagety. Nebo brambory a opečený lanšmítek či vuřtík a zeleninový salát.
Ale zvládli jsme i langoše :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Klasickou čínu. My tady v Evropě šílíme jak vařit čínu, ale ve své podstatě její základ je v tom, že se vaří v jednom či dvou kotlících a vše připravuje zpravidla "jedním nožem".
Vše se připravuje proto rychle, aby se ušetřilo dřevo či jiný otop, a protože je to země bohatá na různá koření, taková kuchyň má i chuť.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.