Avatar uživatele
Bronzový

Domácí chléb

Nemáte někdo dobrý a osvědčený recept na domácí chléb,aby nechutnal jako buchta jako ten můj recept.Díky

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový
 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Tento recept je do dom.pekárny,ale dá se použít i normálně.Takže-RYCHLOCHLEBA(Do dom.pek.dávat v pořadí jak je psáno)350 ml vody(nebo-200ml mléka,150 ml vody-vše vlažné smíchat dohromady,1/2 čerstv.droždí,2kávové lž.cukru,2/5 kl soli,2 klkmínu,2kl octa,2kl oleje,510g mouky-může se namíchat s celozrnnou,ale větší podíl je hl.mouky.


Avatar uživatele
Zlatý

ahoj džáničko já mám recept na chleba od mojí babičky která ho fakt dělá moc dobrý.tak ho svěřím i tobě.
TĚSTO:2 LŽIČKY SOLI
3 LŽÍCE VLAŽNÉHO MLÉKA
1 BALÍČEK DROŽDÍ
1-2 LŽIČKY CUKRU KRYSTAL
1-2 LŽIČKY KMÍNU
2 HRNKY VLAŽNÉ VODY
5 HRNKŮ HL.MOUKY
NA POTŘENÍ OCET,VODA
HLADKÁ MOUKA DLE POTŘEBY NA VYSYPÁNÍ
mouku,sůl,cukr,kmín,vodu,mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu.až nám těsto vykyne ,připravíme si nádobu na pečení do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej).pak necháme rozpálit troubu a mezitím těsto na chléb vysypeme a jenom mokrýma rukama upravíme dáš ho na mouku kterou jsis vysypala nádobu a ještě necháš 20 minut vykynout.do hrnku si dej vodu a ocet trošičku a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potři aby ti těsto nespadlo dolů pak těsto vlož do trouby a zprudka peč 5-10 minut pak úplně pomalu dopékáš asi tak 45 minut během dopékání chléb potři vodu a octem.
je to opravdu dobrý chléb tak ho zkus


Avatar uživatele
Pokročilý

kup si ho v lidlu staci pridat vodu a nechat ho vykynout a je to staci ho dat do trouby pri 180stupnich


Avatar uživatele
Bronzový

Já mám tento recept:

1 velkou lžíci cukru
1 velkou lžíci octa
2 malé lžičky soli
2 malé lžičky kmínu (já ho nedávám)
350 ml vody (já ještě přidám zhruba 70 ml mléka)
200 g celozrnné mouky
400 g hladké mouky
1 sáček droždí nebo 3/4 kostky droždí
semínka (já dávám sezamový a někdy lněný)


Avatar uživatele
Registrovaný

aby chléb nechutnal jako buchta musí být kypřený chlebovým kváskem, nebo mít alespoň nějaký podíl žitné mouky. doporučuji pátrat tímto směrem.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.