Avatar uživatele
Bronzový

Jak správně péct domácí chléb?

Pokoušel jsem se ze srandy upéct doma ručně chleba. Výsledek je opravdu výborný, vypadá i chutná opravdu jako chleba! Jen mám problém s kůrkou - udělá se příliš silná a tvrdá, což není vhodné. Pekl jsem to podle nějakého receptu asi dvacet minut naplno a pak asi 40 minut na 140°C, ale vždycky jsem si myslel, že chleba by měl být hotový rychle. Nemáte tip jak dlouho a na kolik to péct, aby se upekl, ale kůrka tolik neztvrdla? Před pečením chleba potírám vodou. Díky za rady!
Doplňuji:
Panenko, díky za snahu, ale já jsem informatik ... "pečeme zvolna 1 hodinu" mi nic neříká :D Spíš jsem myslel, jaký by byl rozdíl mezi tím, kdyby se to peklo na hodně krátkou dobu, nebo na méně delší dobu :)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý
 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Máte rád domácí chlebík i beze srandy,že?Pokud vám zachutnal neváhejte investovat do domácí pekárničky,tam si kůrku můžete nastavit dle vaší chuti,a dělat se v ní dá nejen on.
Doplňuji:
Udělal jste mi takovou chuť na něco takového,a narazila jsem na rohlíky,rozhodně je udělám.http://hobby.idnes.cz/…

Zdroj: http://www.fler.cz/blog/jak-se -pece-domaci-chleba-v-troube

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

blesk26

Jami, na rohlíčky také sbírám odvahu už delší dobu, třeba se do nich příští týden i pustím :)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.