Avatar uživatele
Zlatý

Znáte nějaký způsob, jak uchovat uvařené těstoviny na dobu delší než 3 dny?

Často se mi stane, že jich uvařím víc, než stačím spotřebovat, ať jsou to těstoviny přílohové nebo do polévky. Zmrazit se to nedá (po rozmrazení se rozsypou), jinak je mám v lednici při 4 - 5 st.C. Totéž se týká i uvařené rýže. Obojí brzy zasmrádne.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Těstoviny jsem nikdy neskladovala déle než do druhého dne. Rýži dám do sáčku a hodím do mrazáku. Nemám s ní problémy.

Našla jsme radu

" Při delším skladování uvařené těstoviny uchováváme úplně potopené ve studené vodě v lednici"

htps://www.rady-navody.cz/…

Ale co chápat pod výrazem delší?
--------

"Vařené těstoviny uchovávej ve vzduchotěsném balení a aby déle vydržely, je vhodné je vložit do lednice do dvou hodin po uvaření.

Při teplotě +4-5°C vydrží čerstvé nejméně pět dní. Předtím, než je budeš chtít vyhodit, je ochutnej, pokud nezapáchají a vypadají dobře, není důvod proč je vyhazovat.

Těstoviny můžeš také zamrazit, je však dobré je zamrazit i s omáčkou. Pokud je totiž zamrazíš samostatně, může se při rozmrazování stát, že budou mírně kašovité. V mrazáku uchováš těstoviny několik měsíců."

Tak to dělají Švédové.

http://www.enviweb.cz/…

V odkazu je i poznámka, že rýži můžeme zamrazit až na několik měsíců.
---

http://recepty.chytrazena.cz/…

https://chovatelka.cz/…

https://www.vimcojim.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud to je v ledničce tak to do týdne spotřebuji, pokud je k tomu nějaké maso atd.) Mám to v hrnci a hodím to do mikrovlnky.


Avatar uživatele
Bronzový

A v čem je v té lednici máš?
Bylo by asi dobré vyzkoušet vzduchotěsnou nádobu s co nejmenším prostorem pro ten vzduch.
Jsou i nádoby, jde lze do určité míry vzduch odsát.


Avatar uživatele
Zlatý

Když vařím přílohové těstoviny, tak si je odvážím, na porci max 100g a nestane se, že zbydou. Polévkové těstoviny navíc nevadí, doma máme rádi husté polévky.
S rýží by šlo obdobně (odvážit), pokud nevaříš sáčkovou.


Avatar uživatele
Zlatý
 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

Alesh: zajímavé a inspirující, ale s otázkou to nemá nic společného. Jak je možné, že student čehokoliv může být takový hňup?! Možná je to pro zbytek lidstva dobře, že umřel. Je mi ho ale líto.

Avatar uživatele
Zlatý

Alesh

ty chceš uchovávat uvařené těstoviny několik dní a já ti pošlu info o tom , že na dlouho uvařených těstovinách se množí nebezpečné bakterie, opravdu máš pocit, že to nemá spolu nic společného?

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

Ale jo, já se ptal na uchování v lednici a ne na těstoviny někde zanechané. To, že se množí bakterie, je zřejmé. Mně šlo jen o jen o to jak prodloužit dobu uchování v lednici.

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

annas: z vlastní zkušenosti vím, že uchovávání těstovin ve studené vodě je blbost, dejbože to dát rovnou do polévky. To se vám pak rovnou zkazí i ta polévka. Zrovna tak jako dávání uvařené rýže do mrazáku. Možná to funguje na sypkou rýži, ale já mám rád rýži do měkka po asijském způsobu. Tomu zamrazení těstovin s omáčkou, případně i s masem věřím, je to vlastně zmrazené hotové jídlo a běžně se to používá.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Opakuji, jen někdy zamrazím rýží, po rozmrazení bez problémů.
Používám parboiled, ta je sypká.

S těstovinami nemám zkušenosti, jen jsem vyhledala. Abych řekla pravdu,. já je moc nemiluji.

Avatar uživatele
Zlatý

Kepler

nyjono: normálně to mám v plastových dózách s netěsným běžným víkem. Asi to chce vzduchotěsnou dózu, víko s klipama. Na jiné potraviny (třeba měkké uzeniny) to zabírá. Prodlouží to ale trvanlivost max o 2 - 3 dny. Asi nejlepší rada, dík.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1221
Zlatý annas 1112
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 700
Zlatý Kepler 685
Zlatý iceT 551
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 477
Zlatý quentos 455
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.