Avatar uživatele
Registrovaný

Vaří se polívka z kapřích hlav i z očima

Nevim si rady

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Oči tam klidně nech - ale vyřízni žábra - ta zachycují spoustu svinstva a mohou, případně, způsobit pachuť polévky...
;-)
Oči - pokud je uvaříš, vyhoď až spolu s kostmi.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Já je vylupuju před vařením.


Avatar uživatele
Pokročilý

Klidně ano, z uvařené ryby jdou očka vyloupnout skoro sama, tak proč si přidělávat zbytečně práci.


Avatar uživatele
Stříbrný

Oko, do duše okno - na někoho může možná působit nepříjemně oko dívající se z vařící vody, ale polívce to asi vadit nebude. V naší domácnosti vydloubáváme před vařením.


Avatar uživatele
Stříbrný

Vzhledem k tomu, že kapří hlavy po cca 20 min vaření v polévce rozmačkám mačkadlem na brambory (pak polévku po uvaření přecedím) a vařím ještě cca 15 min dál, oči vždy předem vydloubnu malou kávovou lžičkou. Z hlav se musí kompletně odstranit všechny části žáber, nebo bude polévka hořká a nejedlá. Hlavu rozpůlím velkým ostrým nožem a vyčistím od žáber, pak omyju a pak teprve dám do vody vařit


Avatar uživatele
Registrovaný

Já je vždy vyříznu i se žábrami.Dost to klouže,pozor,na říznutí.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 902
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 514
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.