Myslím že by neměl chybět (kromě chlebíčků, jednohubek, obložených mís atd) ani slaný dort. Posílám pár odkazů pro inspiraci ;-)
http://www.urybicky.cz/…
http://dorty.ligocki.cz/…
http://www.baby-cafe.cz/…
http://recepty.vareni.cz/…
http://dorty.artmama.cz/…
http://www.toprecepty.cz/…
http://www.dorty-foto.info/…
0
před 4187 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Doporučuji Roastbeef:
http://www.recepty.cz/…
nebo Losos Gravlax:
Pojmenování má lahůdka obalená v soli, cukru a kopru mnohem víc. K mání je také jako gravad lax, gravlaks, graavilohi nebo graflax. Chybět by k ní neměla studená omáčka z kopru a hořčice, tzv. gravlaxsas, a tmavý chléb nebo vařené brambory.
Z lososa připravíme filety, ale neodstraníme kůži. Rybu nemyjeme vodou, pouze ji otřeme ubrouskem. Nádobu na pečení zasypeme solí a trochou cukru, položíme do ní dvě půlky ryby kůží dolů, okořeníme solí, pepřem, cukrem a zasypeme koprem. Na filety pak položíme další kusy kůží nahoru. Posypeme zbytkem soli, cukru a pepře, navrch opět nasypeme kopr. Pekáč obalíme alobalem, uložíme na chladné místo, zatížíme a necháme dva až tři dny marinovat. Rybu vyndáme, sůl otřeme a nakrájíme na tenké plátky.
Suroviny: 4 půlkilové kusy čerstvého lososa, 1/3 hrnku hrubé soli, 4 lžíce cukru krystal, 2 lžíce bílého pepře, hrnek čerstvého nasekaného kopru
Zdroj: www.tyden.cz/rubriky/apetit/va reckou-po-mape/co-maji-radi-ve -finsku-gravlax_68292.html
0
před 4186 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1443 | |
annas | 1284 | |
hanulka11 | 985 | |
Kepler | 976 | |
marci1 | 800 | |
iceT | 592 | |
quentos | 509 | |
briketka10 | 493 | |
gecco | 490 | |
zjentek | 461 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |