Avatar uživatele
anonym

Tip na slavnostní studenou tabuli

Tip na slavnostní studenou tabuli. Prosím o recepty.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4020 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lencis

Myslím že by neměl chybět (kromě chlebíčků, jednohubek, obložených mís atd) ani slaný dort. Posílám pár odkazů pro inspiraci ;-)

http://www.urybicky.cz/…

http://dorty.ligocki.cz/…

http://www.baby-cafe.cz/…

http://recepty.vareni.cz/…

http://dorty.artmama.cz/…

http://www.toprecepty.cz/…

http://www.dorty-foto.info/…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vito

Doporučuji Roastbeef:
http://www.recepty.cz/…
nebo Losos Gravlax:
Pojmenování má lahůdka obalená v soli, cukru a kopru mnohem víc. K mání je také jako gravad lax, gravlaks, graavilohi nebo graflax. Chybět by k ní neměla studená omáčka z kopru a hořčice, tzv. gravlaxsas, a tmavý chléb nebo vařené brambory.
Z lososa připravíme filety, ale neodstraníme kůži. Rybu nemyjeme vodou, pouze ji otřeme ubrouskem. Nádobu na pečení zasypeme solí a trochou cukru, položíme do ní dvě půlky ryby kůží dolů, okořeníme solí, pepřem, cukrem a zasypeme koprem. Na filety pak položíme další kusy kůží nahoru. Posypeme zbytkem soli, cukru a pepře, navrch opět nasypeme kopr. Pekáč obalíme alobalem, uložíme na chladné místo, zatížíme a necháme dva až tři dny marinovat. Rybu vyndáme, sůl otřeme a nakrájíme na tenké plátky.

Suroviny: 4 půlkilové kusy čerstvého lososa, 1/3 hrnku hrubé soli, 4 lžíce cukru krystal, 2 lžíce bílého pepře, hrnek čerstvého nasekaného kopru

Zdroj: www.tyden.cz/rubriky/apetit/va reckou-po-mape/co-maji-radi-ve -finsku-gravlax_68292.html

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek