Pokud vařím šunku v šunkovaru ponořeného ve vodě 75–80 °C po dobu 2 hodiny je hotova , ale pokud udím klobásky (maso) při stejné teplotě, trvá to až 6 hodin !
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 3958 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vzduch předává ´vařenému´ méně tepla, než voda (má zhruba
čtvrtinovou měrnou tepelnou kapacitu).
Do vroucí vody taky nevlezeš – kdežto v sauně je při 100°C
příjemně.
0 Nominace Nahlásit |
Hm, myslím že „tažení“ šunky a uzení klobás není totéž, už z toho důvodu, že šunka je poté připravena k okamžité spotřebě, kdežto klobásy se mají před jídlem cca 15–20 minut povařit. Uzení není ani tak tepelná úprava jako spíše konzervace.
0
před 3958 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2615 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1355 | |
led | 1344 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1052 | |
Kelt | 998 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |