SNÍH NA ZDOBENÍ PERNÍČKŮ?
Dobrý den, perníčky budu zdobit poprvé, a tak bch chtěla moc poprosit o Váš recept, jakou polevou se nejlépe zdobí perníčky? Děkuji moc za odpověď. :)
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 2910 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Odpovědi:

Třeba tato se solamylem,dobře drží -
1 BÍLEK
20 dkg MOUČKOVÉHO CUKRU -2 x prosátého !!!
1 lžička SOLAMYLU
pár kapek citrónové šťávy
Vše utřeme v míse nejlépe el.šlehačem do požadované hladké konzistence-ani řídké ani tuhé..Vyzkoušíme na stůl nebo papír pár kapek či proužek-nesmí nám stéct dohromady.Pokud by byla směs hodně řídká přidáme cukr,nebo v případě,že je moc tuhá doplníme pár kapek citr.šťávy.
Otázka patří do kategorie Jídlo a vaření!
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 2910 dny

To já mám se Solamylem nedobré zkušenosti. Ale 20 dkg moučkového cukre proseji, jeden bílek a trochu rumu. Můj osvědčený postup dle rady maminky ( byla dcerou cukráře, teď má 82 roků ). Roklepnu vajíčko, oddělím bílek od žloutku, ten použiji později na cokoliv. Bílek mám na mělkém talířku a nožíkem z něho přes okraj odstraním šlem přímo do dřezu, to aby se neucpávalo zdobítko. Smíchám s cukrem, trošku rumu, tak lžičku nebo dvě. Nikdy žádný robot, mixér, šlehač apod. Čistá menší vařečka, kterou směs v misce třu ručně asi půl hodky. Přikryji mikroténem, přetáhnu gumičkou a nechám odpočinout tak zase nejméně půl hodky, hodinu, někdy se mě nechce a tak vyndám jej z ledničky třeba až na druhý den, jen promíchám a zdobím. Zrovna tak sníh z bílkú se špetičkou soli šlehám v míse ručně metlou. Jak sníh odpadává od metly, klidně mísu obrátím dnem na horu a sníh se ani nehne. S roboty nikdy sníh tak nenašlehám, je vždy dost řídký a kouzlo se nekoná. Je to trochu práce navíc, ale vyplatí se, za deset minut máš ho ručně ušlehaný...to se dá.
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 2908 dny
Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava
- Perníčky - kdy je zdobit? (1 odpověď)
- "Ne každé zlato třpytívá se, ne každý, kdo bloudí, je ztracený." Platí, i když se někdo točí v bludném kruhu? (7 odpovědí)
- Myslíte, že děti ještě věří, že je přinesl čáp? Nebo si spíš myslí, že si je rodiče objednali prostřednictvím internetu? (5 odpovědí)
- "Je reklama navoněná zdechlina", nebo "legální lež" jako přirozená součást života, byť je špatná z morálního hlediska? (6 odpovědí)
- Nebude nám s odchodem Daniela Nekonečného chybět trocha "bláznovství", živočišné radosti ze života, energie a rozkoše? (8 odpovědí)
- Potvrdíte fakt, že Češi jsou nejšťastnější za posledních 27 let? (7 odpovědí)
- Co je moribundus? Mám strach o své zdraví... (8 odpovědí)
- Co znamená ,,chillovat" ? (3 odpovědi)
- Kolik žalůdků má kráva? (3 odpovědi)
- Co znamená spojení "THUG LIFE"? (3 odpovědi)
- Z jakého čísla volají lidem IMPULSOVI? (4 odpovědi)
- Jak se přenáší ebola? (4 odpovědi)
- Do kolika hodin nejpozději lze podat tiket sportky aby byl ještě platný na slosování? :) (2 odpovědi)
- Jaký je týden? Sudý, nebo lichý? (1 odpověď)
- Význam slova pokora a soudnost (2 odpovědi)
- Je správně hanba, nebo hamba? (4 odpovědi)
- SNÍH NA ZDOBENÍ PERNÍČKŮ? (2 odpovědi)
- Co dělat, když venku prší? (5 odpovědí)
- Doporučíte mi zajímavé filmy s horolezeckou tematikou či filmy z divoké přírody? (3 odpovědi)
- Poradíte mi nejlepší díl z Prostřeno? (2 odpovědi)
- Anglická zkratka místo našeho P.S. (2 odpovědi)
- Jak jste hlídali megaměsíc ? (9 odpovědí)
- Může mi někdo definovat co je to MOgirl? (4 odpovědi)
- Nudím se co mám dělat? (6 odpovědí)
- Do jaké míry se lze vyrovnat s křivdou, nespravedlností atd.? Je správné vždy druhým odpouštět a nezahořknout? (7 odpovědí)