Avatar uživatele
Spartaboy

Rozdíl v chystání chlebíčků s máslem a s vlašským salátem. Co se hodí a nehodí na ně dávat?

Co byste dali nebo nedali na chlebíček s vlašským salátem a co na ten s máslem?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? da ny před 1019 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Na veku s máslem jsme v kuchyni dávali herkules, tak tři plátky, plátek vajíčka, přízdobu.
Osobně bych vlašský salát nedávala, když se nahoru dává jiná uzenina, raději bramborovou pomazánku, lépe se na veku natírá.
A nedávala bych ani čisté máslo, spíš bych máslo vyšlehlala s taveným sýrem do pomazánky. Na to herkules, plátek sýra.
Co už si dáš nahoru záleží čistě na tvojí chuti.
Moje chlebíčky jsou s bramborovou pomazánkou, šunkou, plátkem, čtvrtkou nebo půlkou vajíčka, jako ozdobu používám kyselé okurky, červenou papriku, snítku petržele. Nebo bramborovou pomazánku, junior salám, půlka vajíčka, majonézový přeliv na vajíčko, dále přízdoba, prostě klasika.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Na máslo vlašský salát (bývalo zvykem, aby veka příliš neprovlhla), bývaly i kupované. Salát má výraznou chuť. Dala bych šunku/debrecínku a plátek fermentovaného salámu. Případně několik plátků smotaných/sto­čených, kornoutky. Další dle libosti.
My na chlebíčky vyrábíme různé pomazánky, často je základem sýr, máslo, majonéza. Pokud je jemnější/mdlé (máslo, žervé, tvaroh vyšlehaná) chuti, pak fermentovaný salám (uherák, lovecký, Herkules, Poličan aj.), má výraznější chuť, než šunka. Nebo losos, kaviár, tresku ala losos, ančovičku, uzenou makrelu.
Tvrdý sýr (plátky, strouhaný), vejce. Zeleninu kyselou (okurky, papriku). Nebo čerstvou zeleninu (hadovku, rajčata, salát, paprika). Dříve jsme přidali kousek kiwi, mandarinky, broskve.
Zelenina, ani „maso“ by se s ovocem/cukrem nemělo kombinovat. Kdo mívá už i lehčí dyspeptické potíže, neměl by míchat do jednoho pokrmu.
Je možné experimentovat, zkoušet různé kombinace. Nebo se držet oblíbených kombinací, podle chuťové preference.
Oblíbená je pomazánka z másla, šunkového taveného sýra, žloutky = utřít. Pidá se cibule (pokrájená na jemno), nastrouhaná (hrubě) kyselá okurka, nastrohaný salám (vysočina je chutnější s ní, nebo šunkový), nastrouhaná vejce a bílky. Sůl, pepř, hořčice plnotučná, trochu majonézy/tatarky. Ne trak, aby pomazánka „tekla“ :) Saláty na chlebíčky už nedáváme.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Nový příspěvek