Avatar uživatele
Lucimia

Prosím potřebuji recept

na VYZKOUŠENÉ třené těsto. Jak se dává třeba na štrůdl. Zatím jsem používala listové, ale nemám možnost si ho jít koupit a nutně ho potřebuji. Moc děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5068 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Občas dělám tento závin:
400 g jablek – množství záleží na chuti
300 g hladké mouky
125 g ztuženého tuku (½ kostky), dávám i heru
16 lžic piva
6 lžic cukru
1 lžička skořice
4 lžíce lískových oříšků – nemusí být
4 lžíce rozinek
4 lžíce másla

Postup:

  1. Do mouky nahrubo nastrouháme tuk a přidáme pivo. Těsto zpracujeme na vále dohladka a necháme asi 20 minut odležet přiklopené hodně nahřátým kastrůlkem. Těsto pod kastrůlkem zvláční a spojí se.
  2. Hotové těsto rozdělíme na poloviny a z každé části rozválíme co největší a nejtenčí plát, poklademe najemno nakrájenými oloupanými jablky, posypeme sekanými oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí.
  3. Pak záviny zavineme, přeneseme na plech a potřeme rozehřátým máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě, až zrůžoví.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
člověk

Třené těsto na šttrůdl,se mi zdá velká blbost
Ta příprava by mne zajímala.
Na štrudl znám,kynuté,lis­tové,linecké,nu­dlové těsto a novinka je z těsta na picu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nave

nevím jestli poradím.ale mám a dělám,recept vyzkoušený.
rychlé listové těsto:16dkg hladke mouky,10dkg másla,asi cca3lžíce vody,špetka soli-uděláme těsto a pul hodinky nechame odpočinout v igelitovém sáčku.
ps:dělam podle potřeby tak většinou si to násobim2krat.takze ne16dkg,ale32kg,20dkg másla,6lžic vody…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

200 g másla
170 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
200–250 g polohrubé mouky
tuk
na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Tuk utřeme s 2/3 moučkového cukru a vanilkovým cukrem do pěny.

Přidáváme žloutky a vše šleháme.

Do utřené směsi přidáme část mouky.

Z bílků ušleháme sníh
a přidáme zbylý cukr.
Došleháme a se zbylou moukou vmícháme do těsta.
Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme na 180°, 30–50 minut.

Těsto můžeme chodutit rumem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem, kakaem, kokosem a nastrouhanou čokoládou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Souhlasím s člověkem. O třeném těstu na štrůdl jsem také ještě neslyšela.
Když si představím konzistenci třeného těsta, tak mi to se štrůdlem nějak nesedí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek