Avatar uživatele
anonym

Proč výrobci těstovin doporučují vaření v takovém množství vody?

Doporučené je běžně 1l/100gr.těstovin. Když použiji polovinu, tak se uvaří tak jako tak a pokud budu úspora, tak ušetřím za ohřev vody. Používám většinou jen Panzani. Jak to vidíte vy a dodržujete rady výrobce?

pro iceT: za prvé, polovina v mém případě je 2,5l.vody na 500gr.těstovin. za druhé nejsem ženská, abych ne/vařil podle webu prozeny.cz a za třetí píšu ze zkušenosti, ne z rozmaru

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? terry před 3015 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Je to proto, aby se těstoviny nelepily na hrnec a navzájem. U kvalitních těstovin z tvrdé semoliny to už tak kritické není.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Méně vody= horší vaření, půl kila těstovin dobře neuvaříš v litru vody
http://prozeny­.blesk.cz/cla­nek/pro-zeny-volny-cas-bydleni/314719/7-nejvetsich-chyb-ktere-delate-pri-vareni-testovin-spatny-hrnec-malo-vody-a-proplachovani­.html#266736

No to potom nechápu, na co se vlastně ptáš, když o radu ani nestojíš. Za ten odkaz se omlouvám, ale web o vaření pro muže jsem nenašla.
I já si vařím podle svých zkušeností, a proto vím, že malý hrnec nebo málo vody těstovinám spíš škodí než dobře poslouží. Pokud si chceš na tomto šetřit, tak si šetři, nikdo Ti to nebere.

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Je pravda, že to dloho trvá, než tolika vody zavře, tudíž velká spotřeba energie. Moji staří stále tvrdohlavě vaří v málo vody a pak se diví, že i po dvojnásobné době varu, nežli je doporučena výrobcem, jsou těstoviny stále tvrdší než „al dente“, přičemž pro otce jsou i těstoviny al dente „naprosto nedovařené.“ Dostal jsem se k tomu sám, i k dosatečně velkému hrnci (je pravda, že naši dost velký hrnec nemají) a těstoviny byly za dobu doporučenou výrobcem nádherně měkké a nelepily se ani náznakem – stejné těstoviny, podotýkám. Toť zkušenost má.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Rady výrobce dodržuji přibližně, zejména v čase vaření. To množství vody je asi kvůli pohodlnosti vaření a nelepení těstovin, o spotřebu asi výrobci nejde…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nevím, proč to výrobci doporučují.

Balíček těstovin (400 nebo 500 g) vařím v třílitrovém hrnci (v cca 2,5 litru vody).

Pokud se některé těstoviny lepí, stačí do vody přidat lžičku oleje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Na špičku noža másla a můžeš vařit těstoviny stejně jak ryžu!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
terry

cochee, to je inspirace na dárek. Velký hrnec 🙂

před 3015 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

;) Prádelňák nebo zavařovací 😁

před 3014 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek