Avatar uživatele
Bronzový

Proč tuhne ten olej a druhý ne?

dva za studena lis. oliv. oleje a jeden tuhne, druhý ne, na stejném místě v chladničce, co je důvodem, co je jinak ve výrobním procesu prosím?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Takto lze napsat jediné - mají rozdílnou teplotu tuhnutí...
;-)
..."co je jinak ve výrobním procesu"... - nelze říct - odpověď by ti mohl dát jen důkladný chemický rozbor.
Teplota tuhnutí olivového oleje se pohybuje někde mezi 10°C a 0°C - a závisí (může záviset) nejen na výrobním procesu, ale i na kvalitě vstupní suroviny, délce a podmínkách dosavadního skladování olejů...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Teplota tuhnutí charakterizuje danou látku - je známkou chemického individua, ale stopy nečistot mění bod tuhnutí. Třeba má jeden olej nasycené vazby a druhý nenasycené, možností je mnoho, například stopy nečistot, vody atd. Ve speciální laboratoři lze obě látky porovnat. Takový rozbor - analýza jedná látky se pohybuje okolo 200 Kč. Potřebuješ nutně vědět odpověď, bude asi dost drahá.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 3220
Zlatý quentos 1427
Zlatý mosoj 1389
Zlatý Drap 1211
Zlatý Kepler 950
Zlatý led 725
Zlatý gecco 710
Zlatý marci1 664
Zlatý Lamalam 656
Zlatý hanulka11 627

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.