Avatar uživatele
anonym

Proč nemají výrobci povinné uvádět průměrné výživové hodnoty na výrobcích?

Rad bych se dozvedel o obsahu sacharidu a cukru ve vyrobcich. Napriklad Pilsner Urquell nema uvedeno na etikete. Jina piva maji, ale najdou se mezi nimi i takove co nemaji. Proc? Setri barvu tiskarny? :) Vice dyztak v diskuzi. Me jde o sacharidy a cukry, protoze mam nabeh na cukrovku, ale snad jedno obycejne pivo cas od casu me nezabije. Doufam ze mi nepotvrdi celiakii, jenz mam pozitivni v krvi z nedavnych testu, ale jeste me ceka biopsie z tenkeho streva, aby to mohlo byt potvrzeno, ci vyvraceno. Pokud bych to mel. Pak asi zustanu, tak mozna na bezlepkovem pivu. To bude beztak mit cukry jak normalni pivo, takze budu asi abstinovat co? Nebo je neco pro celiaka a „(diabetika)“ zaroven? Chci pivo a ne zadny jiny alkohol. A jen obcas a ne byt naky alkoholik. :D

Zajímavá 0 před 3217 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ptáč

Jsem proti všem nařízením, která hodlají sjednocovat postupy v zažívání a využívání hmot v těle. Položil jsem otázku http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-jeste-nemaji-vyrobci-potravin-povinne-uvadet-prumerny-cas-ukonceni-vstrebani-do-lidskeho-organismu která by měla vyprovokovat k osobnímu rozhodnutí, k vlastní zodpovědnosti za svoje vstřebání živin. To, co ti řekl lékař, či doporučila lékařka, není směrnice pro tělo. Bezlepkové pivo se dá nahradit sádlem nebo vepřovým masem, které je bezlepkové. Jako lék proti pozinegativním testům ti doporučuji vynechat Ramy, Perly, a snížit trochu cukr, kterážto chuť se dá dnes nahradit tabletkami ze Stévie, nebo ji vypěstovat. Bojím se, až jako milovník obyčejného piva budu ostrakizován úřady, že bude zakazováno pít pivo tradiční výrobou. Problém vidím v něčem jiném, v izolování lidských střev od světa. http://vesmir­.cz/2015/04/20/re­kordni-indianske-bakterie/ Co se ti asi stane, když budeš pít Poutník, Chotěboř, Zlatopramen, Rychtář, které má všechny ochranné účinky? Maximálně dostaneš psoriázu, ale budeš zdravý. Není zde informace, o jakou cukrovku jde. Takže jestli ti nehrozí uříznutí končetin, vysoký cholesterol, máš tyto věci pod kontrolou, není už potřeba jíst koláče a buchty. Naopak, pomůže ti kritické hodnoty snížit klasickou kombinací chleba sádlo cibule. Vynechat umělé instantní kávy, které se vyrábějí z čekanky, obilovin a práškového kofeinu (Jacobs Velvet). Alkohol skutečně zhoršuje některý typ diabetes, ale těch 5 piv večer, to ti neuškodí. Pivo se vypuzuje samo a je zdravější, než všechny kupované limonády, sirupy, včetně značky Jupí. Když tak zajdeme na pivo a rozebereme lékařské nálezy a životosprávu. A omlouvám se.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Příště by bylo vhodné se nad formulací otázky více zamyslet!

Co považujete za „PRŮMĚRNÉ výživové hodnoty“?
A co byste z takového údaje na výrobcích zjistil?

Že pro někoho má výrobek hodnotu XY, pro dalšího YZ
a průměr pro všechny je XZ? (K čemu by to bylo?)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek