Avatar uživatele
Bronzový

Proč, když člověk sní něco pikantního a zapije to vodou, tak je to ještě horší?

Prý je nejlepší bílý jogurt, mléko nebo máslo. Proč nefunguje voda?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

..."něco pikantního"... - asi myslíš něco s paprikou, pepřem...
;-)
Protože kapsaicin či piperin jsou slušně rozpustné v tucích či alkoholu, ale ne ve vodě...
A - mimochodem - takové zapití vodou ani moc nevadí - ale zkus si dát něco s CO2 (sycenou vodu, pivo, šáňo...) - to je teprve ´maso´...
;-))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Voda na to asi není dost dobrá záležitost,raději pivíčko.
Funguje na to mléko,nebo kořka.
Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Kdo nemá v oblibě mléko, může si ústa vypáchnout sklenkou silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 901
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 513
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.