Avatar uživatele
anonym

Proč jsou některé brambory po uvaření skoro až bílé a divně chutnají?

Že by to dělal nadbytek škrobu?
Nebo se to vařilo příliš dlouho?
Možná ta část brambory nebyla celá ponořena ve vodě?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2371 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Je to závislé i na odrůdě (varném typu), ze zkušenosti vím, že i rychle vyrostlé velké hlízy za přebytku vláhy jsou vodnaté a nedobré.
Varný typ A je nejkvalitnější, s nejmenším obsahem škrobu a je použitelný do salátů, naopak varný typ C – s drsnější slupkou a bílou dužinou jsou škrobovité, moučnaté a po uvaření se rozpadají. Tyto brambory jsou vhodné pro přípravu bramborového těsta, knedlíků, bramboráků, bramborových placek a kaší. (wiki)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek