Avatar uživatele
franku

Poradíte,jak dlouho se vaří květák,když pak půjde do trojobalu?

Dneska jsem totiž muž v domácnosti.
Doplňuji:
Tak jsem nakonec v celku vařil 10 minut,což bylo maximum.Příště budu vařit méně.Všem díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? vagra, iceT, hanulka11, barnajka, dědapetr před 3513 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
vagra

Růžičky květáku by měly být ve vařící osolené vodě asi 4 minuty.
Pokud se převaří,to se může stát, je možné z něj připravit tzv."Květákový mozeček."
Na tuku zpěním pokr.cibuli a do ní vložím uvařený květák rozmačkaný vidličkou, vklepnu vajíčko + sůl a pepř a nechám za stálého míchání zatuhnout na pánvi.
Z takové hmoty, lze také tvarovat karbanátky, obalit je ve strouhance a osmažit na tuku.
Manželka bude určitě překvapená jak jste to zvládl.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Někdo ho nevaří vůbec .Já ale když začne voda vřít tak ho tam nechám 2-3min. - není dobrý když je rozblemtaný a špatně se obaluje. Tak ať se povede.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BEAES

Já vařím tak 5 min., záleží také, jak máš velké kousky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Píchneš - li lehce do košťálu vidličkou,je připravený k obalování.Nesmíš květák převařit.Tady se čas snad nedá použít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
barnajka

Taky ho nevařím vůbec. Jen ho rozeberu na mini růžičky (řekněme 3x3 cm) a obalím. Krásně se prosmaží, křupe, není kašovitý...a vypadá to docela pěkně i po estetické stránce. Taková květáková jednohubka :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
coco

Já teda nevařím,smažím ho v trojobalu pod pokličkou a je pěkně křupavý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Osolte vodu,vložte květák,rozdělený na jednotlivé růžičky, a vařte,podle velikosti růžiček,cca 15 minut. Jak je měkký,a jestli Vám to stačí poznáte,když ochutnáte. Potom klasika,obalit atd.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek