Avatar uživatele
sarkina.kv

Návod na přípravu cizrny na vaření

jak se správně namáčí cizrna? Mám celkem pochybnost o tvrzení šéfkuchařky Lídy, že dle VÝROBCE jsou to 4 hodiny ve vlažné vodě se solí. Dyk je to blbost né?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3928 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kenyrts

žena mi radí přes rameno:
Před vařením je třeba cizrnu minimálně 12 hodin namáčet. Ponecháme ji alespoň tedy půl dne ve vlažné vodě. Zakalenou vodu pak vylijeme, cizrnu vložíme do hrnce a zalijeme vodou čerstvou. Vaříme cca 40 minut - doba vaření závisí na čerstvosti cizrny a délce namáčení. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu. Vařená cizrna lehce proklouzne mezi dvěma prsty, vždy ale bude tvrdší než klasický hrách.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek