jak se správně namáčí cizrna? Mám celkem pochybnost o tvrzení šéfkuchařky Lídy, že dle VÝROBCE jsou to 4 hodiny ve vlažné vodě se solí. Dyk je to blbost né?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4135 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
žena mi radí přes rameno:
Před vařením je třeba cizrnu minimálně 12 hodin namáčet. Ponecháme ji alespoň tedy půl dne ve vlažné vodě. Zakalenou vodu pak vylijeme, cizrnu vložíme do hrnce a zalijeme vodou čerstvou. Vaříme cca 40 minut - doba vaření závisí na čerstvosti cizrny a délce namáčení. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu. Vařená cizrna lehce proklouzne mezi dvěma prsty, vždy ale bude tvrdší než klasický hrách.
1Kdo udělil odpovědi palec? sarkina.kv
před 4135 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1458 | |
annas | 1297 | |
Kepler | 994 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 813 | |
iceT | 593 | |
quentos | 514 | |
briketka10 | 493 | |
gecco | 490 | |
zjentek | 467 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |