Avatar uživatele
Pokročilý

Může se zkazit nakládaný sýr zrající při pokojové teplotě?

Ve většině receptů se uvádí nechat zrát 3 dny v pokojové teplotě, pak teprve uložit do lednice. Není mi jasné, jak je možné, že se sýr tímto nezkazí...A jestli musí být sklenice plná oleje až po okraj, můžu naplnit jen půlku nebo je to jedno? Díky

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Olejem zcela zalít. Nezkazí se z toho důvodu, že olej zamezí přístupu vzduchu. Právě vzduch (kyslík) potřebuje k přežití většina organismů způsobujících znehodnocení potravin.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.