Avatar uživatele
Bronzový

Musím bezpodmínečně lína /25Dk/ před tepelnou úpravou pečením oškrábat? Díky

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nemusíš, ale asi pak řekneš, že příště už tam sliz nenecháš )) Nejlepší a nejrychlejší je rybku jemně spařit, samotné droboulinké šupinky zvlášť nevadí.
Praxe

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Šupiny ze zabitých línů neškrabeme, ale položíme celé ryby do dřezu nebo na pracovní desku a posypeme je z obou stran hrstí soli. Sůl po chvíli vytáhne z ryb sliz (hlen) a ryby na povrchu zbělají. Slizovou vrstvu oškrábneme tupou hranou nože, ryby vykucháme, zbavíme žaber, opláchneme a osušíme.

Zdroj: http://www.cerstveryby.cz/Slad kovodni-ryby-cele/Lin-obecny-k uchany-200-400g.html


Avatar uživatele
Zlatý

Sliz z lína lze odstranit také přelitím vřelou vodou.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.