Avatar uživatele
Pokročilý

Moje babička vařila "hodolanskou" omáčku jako jakýsi poměrně řidší vývar z celých klobásek. Má někdo recept?

Bylo ti určitě dost nezdravé, ale strašně dobré.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Hodolanka jak ji znám je jako bílý bramborový guláš.
Dají se vařit brambory nakrájené na kostky společně s libovým párkem,taky nakrájenými,a kyselé okurky,nakrájené, do vody se přidá sůl(třeba i bujon)celý pepř,nové koření a bobkový list.Když je vše měkké,zalije se moukou rozškvrdlanou v mléce nebo ve smetaně a nechá provařit,dochutí se hořčicí.Ale receptů je mnohem víc a každý je jiný.

http://search.seznam.cz/…

Kurňafix,zapoměla jsem ještě na vařené vajíčko,které se přidá k omáčce na talíři.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 377

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.