Avatar uživatele
sandy45

Mohu nahradit cukr umělým sladidlem?

Jsem diabetik a chci se zeptat zda lze ve vánočce nahradit cukr um.sladidlem?Hlavně se jedná o to,zda těsto vykyne.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10, marci1 před 2491 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

zde máte taky recept na vánočku
píší v něm, že můžete použít ten
cukerín, ale je v ní rum..

http://www.vyhledejrecepty.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Jsou sušená droždí v sáčku která vykynou i bez cukru jinak kávová lžička potravy pro kvasinky by tě v 1 kg mouky neněla ublížit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Snad ano, existují recepty na dia vánočky : http://www.toprecepty.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Kromě už uvedených důvodů rovněž většina umělých sladidel podléhá rozkladu za více či méně zvýšených teplot, vzniklé produkty nejenže nemusí být sladké či dokonce budou například hořké, ale některé i vyloženě jedovaté (typicky u aspartamu) - kdysi jsem viděl v obchodě umělé sladidlo určené pro pečení, nevím, jestli se ještě prodává.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kick882

Ano, stačí si zajít do zdravé výživy a tam se optat na sladidlo vhodné na pečení a pro diabetiky, krom toho už jsem kolikrát kupoval v supermarketech (nejčastěji v tescu). :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Bohužel - ne. Cukr funguje jako ´krmivo´ pro kvasinky, takže nebude-li v těstě v dostatečném množství,těsto nevykyne.
Možná by řešením bylo použít prášek do pečiva, ale nejsem si jist, zda by pak vánočka byla vánočkou.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření