Filip84
„Takových produktů“ ne, protože „takových produktů“ moc nejím.
Z „takových produktů“ jím, jenom, slané hospodské brambůrky, a
stejně, když už mám na ně chuť, tak raději koupím pořádné pommes de
terre (potřebuješ „áčko“, a co největší) a si je vyrobím.
Maje už zkušenost s Šaškem, tak vím, že Schnitzel, rajčatová
omáčka a nudle je taky „neobvyklá příchuť“, a já těch „fusion“
jídel vařím docela hodně, třeba:
- hovězí polévka, úplně normální, prostě nudle, zelenina, hovězí
maso. Akorát, že to maso je uvařené na rare (50°C uvnitř), vývar je
osolený rybí omáčkou, a je v něm „tuna“ čerstvé cibule, koriandru a
bazalky,
- Schnitzel s wasabi pastou. Prostě než ho obalíš, potřeš ho wasabi
pastou, a pak to jíš s rýžovými nudlemi, a namísto omáčky máš ty
nudle zalité bílým vývarem (zázvor, česnek, cibule, no a i ty kosti,
takže vepřový vývar), no a máš to „klasiku“: máš nudle, a na tom,
normálně vypadající, Schnitzel. Akorát, skrze to Wasabi, budeš opravdu
rád, že k tomu máš ty nudle a misku rýže! 🙂
- „zkříženec“ Solyanky (DDR verse, jednak čtu blbě azbuku, a potom,
ruské suroviny jsou, mimo obec, okres a kraj v jednom Hlavní město Praha,
trochu problematické) a 부대 찌개: prostě normálně vaříš 부대
찌개, vynecháš McCheese (a případnou jahůdku nahoru 🙂 ), no a tak jako
použiješ více kyselých produktů: spam přidáš, nějakou šunku / salám
taky, ale namísto párků přidáš utopence (takže musíš myslet alespoň
dva tejdny dopředu a si je naložit, já je mám doma pořád), namísto (nebo
k) 김치 dáš kysané zelí (což je, pro většinu lidí,
i praktičtější: já mám doma běžně 김치 a utopence, kysané zelí ne,
koupím v Lidlu, to ve vinném nálevu), namísto (nebo k) vepřového či
hovězího masa (většinou mletého, je to 찌개, nevaří se to dlouho, že)
dáš slaninu (nejlépe neuzenou – https://www.robertson.cz/…n--unsmoked/ – koupíš buď
tady, nebo ve Stodůlkách byl takový obchod, kde se dala koupit, já, pokud
nemá Lidl anglický tejden, to zase musím nejprve vyrobit), no a kyselé
okurky, samozřejmě, k shiitake a hlívě přidáš žampiony z láku, no a
tím lákem, ze zelí, okurek, hřibů atp., to taky zaleješ, podle toho, jak
moc kyselé to chceš, tak podle toho ho do toho vrazíš. Já mám 부대
찌개 opravdu rád, je to asi jediné jihokorejské jídlo, které docela
pravidelně vařím, no a tohle je varianta „pro válečníky“,
vyprošťovák, „postaví mrtvolu na nohy“. 🙂
Je spousta dalších takových jídel, věcí, co jsou, asi, hodně
„exotické“, akorát už si prostě nevzpomenu. Třeba kolečko karlovarské
knedle nakrájené na proužky jako vložka do nudlí (polévky). 🙂
Lurius
Lanýžové brambůrky ze Španělska, ale nestáli za to
https://www.rohlik.cz/…chuti-lanyzu
Sameotazky
Neobvyklé ani kontroverzní to určitě není, vzdyt je to v kazdem
obchode.