Narazila jsem na několik důvodů, proč vypustit ve svůj svatební den lampion. Pro štěstí, bohatství, odehnání smůly, pro splnění přání.
Tak by mě zajímalo, co z toho je vlastně pravda?
A proč vlastně lampiony, symbolizují něco? Jaký je jejich původ? Holubice
si dokážu odvodit, ale lampion mi nic neevokuje.
Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, Jahoda, anonym před 5799 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Něco o původu lampiónů v odkaze:
Zdroj: http://www.ceske-tradice.cz/cz/k2,33,166-lampiony-pruvody/c267-puvod-a-historie-lampionu/
| 0 Nominace Nahlásit |
lampion je cinsky zvyk,zapaluje sč za mrtve aby nasli klid,mir
|
3Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, BEAES, 1popelka1
před 5799 dny
|
0 Nominace Nahlásit |

Vůbec nepoužíváte nic špatného,nebo věc bez tradice.Lampiony štěstí jsou stará tradice z Číny tuším.O světle ,které rozvsvědcujete je také plno příběhů.Tak jen s chutí do toho a i já vám přeju hodně štěstí.Michal
| 0 Nominace Nahlásit |
Lampiony štěstí pochází z Taiwanu. Tradice je stará skoro 2000 let, místní lidé věřili, že je lampiony stěstí odlehčí od trápení, starostí a těžkostí, které je provázeli každodenním životem. Také, když darovali lampion štěstí mnichovi, získali prý velikou moudrost. Světlo mělo ukazovat člověku správnou cestu životem a provázet je.
| 0 Nominace Nahlásit |
Je to zajímavý zvyk, pozor na to kde jej budete pouštět je to otevřený oheň.Ať nemusíte na oslavu pozvat také hasiče. Už se stalo že lampion zalétl na půdu se senem. Majitel z toho nemněl žádnou radost. Suchá tráva a jehličí v okolí.Vím o skutečnosti ač je to k nevíře do napnutého igelitu napršelo, a sluníčko to použilo jako lupu a začal hořet les.
| Drap | 1742 | |
| marci1 | 1095 | |
| annas | 762 | |
| quentos | 744 | |
| zjentek | 743 | |
| ivzez | 715 | |
| iceT | 696 | |
| led | 624 | |
| Kepler | 540 | |
| hanulka11 | 535 |
| Těhotenství |
| Děti a rodičovství |