K čemu je plástev v medu?
V lidlu spatřen med, uvnitř sklenice s medem kus plástve, která zabírala tak 1/3 obsahu, med "very expenziv", prostě super marketing. Ale se ptám- co s pláství, až spotřebuji tu trošku medu ve sklenici? Má se ten vosk žvýkat? Nebo cucat? Nebo si pak mám uplácat svíčku? Nebo jsem úplně mimo a zase tomu nerozumím? Víte? Nevíte?
------------------------
Takže se v tomto případě nejeví jako výhodné či rozumné nic víc, než žvejkat plástev po kusech jako jakousi "ekologickou" žvejku? Nenapadá už nikoho nic jinýho?
(Pořám mám na talířku tu plástev částečně plnou medu z Lidlu a přemýšlím.)
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 5Pro koho je otázka zajímavá? quentos, GM, dust8, Edison, Complex
- Sledovat
- Nahlásit
- Upravil/a
- Před 123 dny
Diskuze: 9 příspěvků, nejnovější před 120 dny
Sdílet:
Nejlepší odpověď

Nehledej ve všem zisk. Jde o půvabný marketingový tah, který ti jednak umožní prožít neopakovatelnou slast při vycucávání hebké voštiny a jednak si třeba můžeš navoskovat knír aby ti lepší stál....
Další odpovědi:

Pokud vás to zajímá, zajděte se zeptat do firmy, kde vyrábějí a prodávají svíčky, nebo se zeptejte nějakého včelaře. My třeba tady v Kladně máme obě takové firmy, v jedné vyrábějí svíčky a v druhé (asi 3 km od ní) prodávají med.
Mimochodem, ten včelí vosk se používá na zakapávání šroubků, které mají závit s malým stoupáním např. u radiopřijímačů - sám jsem to použival, kousek plástve s voskem mi dal včelař. Také jsem tím voskem zakapával cívky v rádiích, aby "nezvonily" a držely tvar.

Když si koupíš hooodně tohodle medu s pláství, budeš mít pak dost vosku na spousty svíček. Ty pak prodáš a budeš mít peníze na další tenhle med... Párkrát to protočíš a bude z tebe multimiliardář. :-D
- Udělit odpovědi palec 1 Kdo udělil odpovědi palec? zjentek
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 267 dny

Rozumíš tomu správně. Jde o marketingovou záležitost.
Med je na váhu zhruba 2x dražší, než vosk. Nemá smysl kupovat něco, pro co se pak musí obtížně hledat uplatnění.
- Udělit odpovědi palec 1 Kdo udělil odpovědi palec? zjentek
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 123 dny
Diskuze: 9 příspěvků, nejnovější před 120 dny
Diskuze k otázce

zjentek
Dudu a ty si tywoe navoskuj něco jinýho...
( (;. )
- Vložena před 120 dny
- Nahlásit závadnou diskuzi

dudu
Klídek, já jen odpovídám na další z Tvých duchaplných otázek a snažím se poradit. Nemám tě rád.
- Vložena před 120 dny

zjentek
Towoe já jsem napoprvý četl "mám tě rád".......ve mně ti ták hrklo!!!!!!! (Eště mě bolí žaludek.)
- Vložena před 120 dny

dudu
Chápu, ty se totiž strašně rád předvádíš a nyní ses kvůli přehlédnutí polekal, že snad Tvoje dušení výpotky chci mít jenom pro sebe. Neboj a věz, že na naše dva vnuky s nimiž právě pere puberta nemáš.
- Vložena před 120 dny

zjentek
Edison jenže já jsem z mála, který za výsledky hledají jejich smysl, ne peníze. Takže jsem i po tvý odpovědi mimo. );
- Vložena před 123 dny

Edison
Taky se v rozpuštěném vosku máčel provázek na vyvazování vodičů. A spousty dalších aplikací v elektronice. Brblal to trefil celekm dost dobře. Dnes se ovšem používaj jiné postupy. Na šroubky loctite, na součástky tavná pistole, nebo silikony...
- Vložena před 266 dny

Brblal
Já jsem to napsal podle skutečnosti, ten včelí vosk se opravdu používá třeba na zakapávání cívek a ladících jadérek v nich. Drží to dobře, stačí to nahřát a změkne to a lze opět ladit, než to ztvrdne (např. cívka v rádiu).
- Vložena před 264 dny

Edison
Jj.. tos napsal přesně. Ještě se podél jadérka v kostřičce dával provázek. Tedy.. spíše nit. To udrželo polohu taky skvěle, zakápnutí včelím voskem byla třešnička na dortu.
- Vložena před 120 dny
Zajímavé otázky v kategorii Nakupování
- Používáte samoobslužné pokladny? (63 odpovědí)
- Řídíte se rčením "nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci"? (10 odpovědí)
- Posouvá se pás se zbožím v obchodě sám, nebo ho posouvá pokladní? (9 odpovědí)
- Může benzinová pumpa účtovat peněžní přirážku za placení kartou? (3 odpovědi)
- Jaký je rozdíl mezi slzným a pepřovým sprejem? (5 odpovědí)
- Eko kůže - co to vlastně je? (4 odpovědi)
- Jak funguje odesílání zásilky na dobírku u ČP? (4 odpovědi)
- Nákup poštovních známek - KDE (2 odpovědi)
- Co to je expirace? (9 odpovědí)
- Jaká jsou čísla v dnešním Blesku? (3 odpovědi)
- Co je to EEC a PRC? (1 odpověď)
- Co je za číslo velikost M (10 odpovědí)
- Posilani na dobírku - jak na to? (2 odpovědi)
- co je datum splatnosti? (2 odpovědi)
- Kde sehnat cigarety gitanes bez filtru v ČR? (2 odpovědi)
- Co mám koupit tátovi a mámě k vánocům? (7 odpovědí)
- Co je norma ECE R44/04? (2 odpovědi)
- Kde koupit pepřák a nebudu mít problémy? (6 odpovědí)
- Kam jezdíte nakupovat do Německa a kde hledáte německé akční letáky? (2 odpovědi)
- Jaký je rozdíl mezi hypermarketem a supermarketem? (2 odpovědi)
- Prášky na uklidnění? (3 odpovědi)
- V jak velkých sudech se prodává pivo a kolik piv v nich je ? (6 odpovědí)
- Co znamenají čísla a písmena na kolku na alkoholu. Rozlišuje se kolkem kde se stáčel, kde se vyrobil? Má stejný alkohol (1 odpověď)
- Kde na světě/internetu se ještě dají koupit borůvkové cigarety (Camel Double Activate a LM Double Forward)? (1 odpověď)
- Jak odstranit skvrnu od rzi na oblečení? (3 odpovědi)