Avatar uživatele
Frogman

Je pravda, že čaj, který lze louhovat vícekrát, je kvalitnější?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, pusinka50, Drap před 2505 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
BergySeltzer

Nemůžu souhlasit s Keplerem. Například většina zelenych čajů je louhovatelna dvakrát, i třikrát. Nekdy se dokonce prvni výluh záměrně vyliva. Ale obecne se neda takhle srovnavat, co se kvality tyce. Vzdy zalezi na konkrétním čaji. Nebavim se každopádně o sackovych čajích, ale o cajich sypaných. Pro úplnost.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

Chytré publikace praví, že kvalitní zelené čaje lze louhovat vícekrát. Další nálevy mají mít vyšší teplotu a delší čas.

Zdroj: http://www.ma­ofeng.cz/jak-pripravit-caj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Je to pravda, akorát bych to formulovala obráceně:

Kvalitní (zelené) čaje lze louhovat dva- až třikrát.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Platí to u zeleného čaje. Druhý výluh je mnohem blahodárnější a zdraví prospěšnější, než výluh první. Třetí výluh mohou pít i malé děti.

Upravil/a: pusinka50

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Proboha, to ne! Podruhé louhovat je zločin. Druhý výluh už ani nechutná, veškerá vůně a chuť jsou pryč, navíc se extrahují trpké taniny. To platí pro každý čaj.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Bergy: jo, asi máš pravdu, na zelený čaj jsem vůbec nepomyslel, protože ho vůbec nepiju.

před 2505 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek