Avatar uživatele
anonym

Je lepší pro uchování živin v bramboře vařit brambory ve šlupce?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Západ před 2309 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Pro uchování živin ani ne, ale v případě vitamínu C je to jedno – ničí se varem. Výrazný rozdíl je v chuti – brambory vařené ve slupce alespoň mně chutnají daleko líp. Jen ta piplačka s loupáním, ale stojí to za to.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Nejzdravější jsou brambory pečené ve slupce ;-
Taková brambora je zásadou, jinak upravená brambora je kyselotvorná.
Z živinami je to téměř shodné, pod slupkou je nejvíce živin a ta se většinou oloupe…
Olpopané se doporučuje vařit s kmínem, vodu dále nepoužívat, lidem s kloubními potížemi.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek