Avatar uživatele
icurusL

Je karbanátek a sekaná to samé, ale s jiným tvarem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1 před 2063 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ReHu

Někdo karbanátek trochu jinak ochucuje.
Pokud se bavíme o základu.
Vím, že někdo dělá sekanou i králičí. A jasně, děláme doma i kapustové karbanátky.
Takže sekačka i karboš se připravuje v různých verzích.

Upravil/a: ReHu

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Karbanátek a sekaná mají stejné složení. Rozdíl je ve tvarech a také v tom, že sekaná se peče v troubě (je dietnější), než karbanátky, které se smaží na pánvi.:-))
Samozřejmě si každý může přidat do sekané i karbanátků to, co mu chutná.

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

prakticky při stejné směsi může být tvarováno tak i tak.
jinak existuje několik druhů karbanátků a sekaných pečení. nedá se ani říci, že by bylo základem mleté maso, jelikož může být z čehokoliv.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ne, karboše můžeš dělat z jakého chceš masa, sekanou taky.
https://cs.wikipedia.org/…
Sekaná byla známá v českých zemích již od středověku. Jednalo se však o luxusní jídlo, které se nemlelo, ale ručně nadrobno sekalo výhradně z kýty či svíčkové. Posun nastal až po vynálezu mlýnku na maso. Do sekané se mlely i méněhodnotné či levné druhy masa, bůček, ořezy z žeber apod.
Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. K tomu se přidává uzený bůček nebo slanina. Dalšími ingrediencemi bývá cibule, strouhanka, vajíčko, česnek, sůl, kmín, majoránka, pepř, česnek.
karbošů je mnoho druhů, třeba i se zeleninou,kapustou, rybama i sýrem, houbama.
https://cs.wikipedia.org/…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek