Avatar uživatele
Registrovaný

jak zavařit klobásky ?

jak ,při kolika stupních a jak dlouho ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Zavařování domácích klobás.
Postup:
Klobásy dáme do sklenic, zalijeme asi do poloviny horkou vodou, zavíčkujeme a necháme zavařovat asi 1 hodinu na plechu s trochou vody v troubě na 200 stupňů. Na druhý den opakujeme. Uchováváme v chladnu.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

georga

Zavařujeme klobásky

Před vložením do sklenic předvařené, nebo jinak tepelně upravené klobásy nebo párky opláchneme v horké vodě, necháme je okapat a pak čistýma rukama plníme do sklenic tak, aby nebyla přeplněny, klobásy pomačkané a pokřivené. Naplněné obaly zalijeme studeným 3 % studeným lákem (na 10 l vody 300 g soli), který jsme předem nechali dobře převařit po dobu 5 minut a pak vychladnout. Dobře uzavřené sklenice vkládáme do vody teplé 80 °C, pak teplotu
vody necháme stoupnout na 90 °C a sterilujeme asi 35 minut.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 899
Zlatý annas 786
Zlatý marci1 512
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 462
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.