Avatar uživatele
Pokročilý

Jak velký vliv má tepelná úprava ovoce/zeleniny na její výživovou hodnotu?

Pokud koupím zmraženou zeleninu/ovoce, případně jí zamrazím sám a pak jí uvařím, nebo uvařím čerstvou zeleninu/čerstvé ovoce, jak velký vliv to má na jejich nutriční hodnotu v porovnání s jejich čerstvou alternativou? Vytratí se jejich všechny nutriční složky nebo se aspoň zásadně eliminují? Nebo to velký vliv na snížení nutricity nemá?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Tepelnou úpravou ovoce i zelenina ztrácí nutriční hodnoty. Samozřejmě, že se nevytratí vše, ale většina ano. Nejlepší je to jíst syrové :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jsem toho názoru, že výživová hodnota se tepelnou úpravou příliš nezmění. Sacharidy, bílkoviny, vláknina zůstávají zachovány, těch ale není mnoho, nutriční hodnota není velká. Pouze dochází ke ztrátě vitamínu C, ale ten nutriční hodnotu nemá.


Avatar uživatele
Stříbrný

destruktívní

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.