Avatar uživatele
Standaa

Jak velký vliv má tepelná úprava ovoce/zeleniny na její výživovou hodnotu?

Pokud koupím zmraženou zeleninu/ovoce, případně jí zamrazím sám a pak jí uvařím, nebo uvařím čerstvou zeleninu/čerstvé ovoce, jak velký vliv to má na jejich nutriční hodnotu v porovnání s jejich čerstvou alternativou? Vytratí se jejich všechny nutriční složky nebo se aspoň zásadně eliminují? Nebo to velký vliv na snížení nutricity nemá?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3015 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
UltraFan

Tepelnou úpravou ovoce i zelenina ztrácí nutriční hodnoty. Samozřejmě, že se nevytratí vše, ale většina ano. Nejlepší je to jíst syrové 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jsem toho názoru, že výživová hodnota se tepelnou úpravou příliš nezmění. Sacharidy, bílkoviny, vláknina zůstávají zachovány, těch ale není mnoho, nutriční hodnota není velká. Pouze dochází ke ztrátě vitamínu C, ale ten nutriční hodnotu nemá.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lexx

destruktívní

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek