Avatar uživatele
terry

Jak uchovat těsto na tortilu měkké, aby se při rolování nelámalo?

Dík.


Omlouvám se, za špatnou formulaci.
Těsto po tepelné úpravě. Tortily po vychladnutí ztvrdnou a nelze je zarolovat.
Budou se podávat za studena potřené pomazánkou.
Tu nemohu natírat na ohřátou placku.
Děkuju.

Upravil/a: terry

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz, Kepler před 2916 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

No, když jsem dělala domácí tortily, po upečení se vložily mezi utěrky.
http://recepty­.vareni.cz/do­maci-tortilly-se-sadlem/
Po vychladnutí stačí potřené vodou ohřát chvilku v MT.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

v lednici, nebo mrazáku

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Těsto by mělo být vláčné a nelepivé, nesmí vysychat. Může se uchovat zabalené do mikrotenu v ledničce. Při dalším zpracování by ale mělo mít pokojovou teplotu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

osobně bych je napařil, řekl bych, že se jen lehce nahřejí a pak poměrně rychle vychladnou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
terry

IceT, mezi suché utěrky?
Vždy 1 placku, utěrku, placku, utěrku, ..atd?

Co brání ztvrdnutí?
Děkuju

před 2916 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

Dávala jsem je pod na sebe pod jednu utěrku, aby byly zakryté. Myslím, že ztvrdnutí zabrání utěrka, která nabere trochu tepla a hlavně páry od teplých tortil. Brambory po scezení taky zakryju utěrkou, pokud je hned nenandávám na talíř, a když nemám úplně hotové maso, zakryju utěrku ještě talířem.

před 2916 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
terry

Vyzkouším. Děkuju 🙂

před 2916 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek