Avatar uživatele
Sandy

Jak správně udělat karamel?

Jak mám správně udělat karemel? Vždycky mi moc zčerná, připálí se a nejde dolů z nádobí.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5142 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
HOMER

Zkus vzít větší hrnec do kterého naliješ vodu a dáš menší hrnec z cukrem,nemělo by se to pak připálit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

Já jsem pouze zahřívala cukr do rozpuštění. Je opravdu potřeba si dát pozor na připálení. Hodně nízkou teplotu nebo vodní lázeň.

Přikládám pár receptů.

http://www.la­buznik.com/re­cipe.php?ID=28055

http://www.re­cepty.cz/disku­ze_prispevek.as­p?id_prispevek=JO­HOOQRNJ&page=1

http://www.vo­navakuchyne.cz/clan­ky/jak-odstranit-z-nadoby-karamel-182.html

http://www.ces­kahospodynka.cz/re­cept.jsp?id=479

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lucimia

Musím říct, že i mně se nikdy pořádně nepovedl. Skoro pokaždé jsem se navíc při tom popálila. ☹
Jen jednou se nam povedl, včas (než karamel zčerná) jsme po kapkách nalili tekutý karamel na pečící papír a nechali ztuhnout…
Ale stejně je lepší koupit si karamelové bombony v obchodě. ☹

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
infant

Nejlepší karamel je , když necháte v v hrnci vařit několik hodin plechovku zahuštěného slazeného mléka – salka. Vznikne předně ten úžasný druh karamelu, který se krásně táhne, má hnědou barvu a jemnou chuť.
Bohužel nevím přesně jak dluho se to má vařit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
j.a.n.a.

souhlasím s HOMEREM!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek