Avatar uživatele
IvkaH

Jak se zdravě stravovat, když nemám čas na vyvařování?

Zajímavá 0 před 1121 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Ametyst

Stačí dodržet pár zásad, co nejíst. Potraviny, kde je rafinovaný cukr, bílá mouka, mléko a mléčné výrobky. Číst složení na obalech a vyhýbat se hi-tech potravinám. Čím jednodušší, tím lepší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Vážně nemáte čas? Často to říkají i tací, kteří raději půl hodiny zírají do facebooku, než by si radši připravili dobrý oběd… Čímž vás nechci házet do stejného pytle, ale spíš je to jenom o lenosti, když se opravdu chce, jde to, jen si to dobře rozplánovat a být praktická. Nejlepší strategie asi je mít vždy v lednici uvařenou nějakou luštěninu a nějakou obilovinu, různě je střídat a vždycky k nim už jen zpracovat nějakou zeleninu (stačí 3 druhy). Do toho může být zdravou svačinou i jen hrst ořechů a kus ovoce. Mrkněte, jestli není ve vašem okolí nějaká zdravá jídelna, můžete se zkusit inspirovat a taky postupně zjišťovat, co vám chutná a co ne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Kdo chce, na své zdraví si čas rád udělá. ;)
Takové zdravé a moderní vaření, příprava je poměrně rychlá, časově
a na dovednost méně náročná. Lze využít i objednávku/dovoz krabičkových
hotových jídel, tam, kde se tím zabývají. Finančně je to trochu náročnější.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Jde o to, čemu říkáte zdravá strava. Pro každého to znamená něco jiného. Základem je, nekupovat prokazatelně nezdravé potraviny. Zdrojů informací najdete na webech dost, jen se v tom orientovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
PetaKo

Já si chystám jídlo den až dva předem, někdy u plotny stojím do noci, ale mám nachystáno a zvládnout se to dá a to jsem taky hodně vytížená ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Nutno se stravovat zejména pravidelně, vhodnými potravinami a v klidu.
Jinak pak možno nakoupit hotová jídla, nebo polotovary. Což je tedy dražší.
No a pokud jde tedy o vlastní vaření (vlastní zdravé domácí stravy), tak čas na vaření a hlídání vaření se dá, v dnešní době, podstatně zkrátit a zjednodušit.

  1. Používáním technologických zařízení v kuchyni. Automatických elektrických tlakových hrnců (vaří a dusí prakticky samy, jídla i přílohy, rychle, bez hlídání a bezpečně), časované multifunkční mikrovlnné trouby (ohřev, grilování i vaření), časované elektrické trouby (pečení , grilování a ohřívání) a podobně. Dáš vařit, případně péct, třeba i s odložením na danou dobu a je možno dělat jinou činnost. Případně i být mimo kuchyň-domov a po návratu je hotovo.
  2. Používáním zmrazených produktů, jak masa a ryb a zejména různých zeleninových směsí, což velice zjednoduší a zrychlí přípravu.
  3. Navařením vždy většího množství, třeba na 2– 3 x a uložením v lednici, případně i určitá jídla možno zamrazit. Pak prostřídávat a jenom ohřívat.
  4. No a pokud se jedná o nákup potřebných surovin, mít je v zásobě třeba v mrazáku (maso, zeleninu, ryby), případně v lednici, kdy je nakoupíš vždy na určitou dobu do zásoby.

Ovšem nesmíš být zavilým „odmítačem“ zmrazených surovin, ohřívání a „mikrovln“. To je pak rada těžká.
Určitě se takoví, na mou radu, ozvou.:-)

Upravil/a: Jiří Bohumil

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Avatar uživatele
Ametyst

Já to beru tak, že IvkaH nemá čas.

před 1121 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek