Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.duben 16:33

Nutno se stravovat zejména pravidelně, vhodnými potravinami a v klidu.
Jinak pak možno nenakoupit hotová jídla, nebo polotovary. Což je tedy dražší.
No a pokud jde tedy o vlastní vaření (vlastní zdravé domácí stravy), tak čas na vaření a hlídání vaření se dá, v dnešní době, podstatně zkrátit a zjednodušit.

  1. Používáním technologických zařízení v kuchyni. Automatických elektrických tlakových hrnců (vaří a dusí prakticky samy, jídla i přílohy, rychle, bez hlídání a bezpečně), časované multifunkční mikrovlnné trouby (ohřev, grilování i vaření), časované elektrické trouby (pečení , grilování a ohřívání) a podobně. Dáš vařit, případně péct, třeba i s odložením na danou dobu a je možno dělat jinou činnost. Případně i být mimo kuchyň-domov a po návratu je hotovo.
  2. Používáním zmrazených produktů, jak masa a ryb a zejména různých zeleninových směsí, což velice zjednoduší a zrychlí přípravu.
  3. Navařením vždy většího množství, třeba na 2– 3 x a uložením v lednici, případně i určitá jídla možno zamrazit. Pak prostřídávat a jenom ohřívat.
  4. No a pokud se jedná o nákup potřebných surovin, mít je v zásobě třeba v mrazáku (maso, zeleninu, ryby), případně v lednici, kdy je nakoupíš vždy na určitou dobu do zásoby.

Ovšem nesmíš být zavilým „odmítačem“ zmrazených surovin, ohřívání a „mikrovln“. To je pak rada těžká.
Určitě se takoví, na mou radu, ozvou.:-)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.duben 16:36

Nutno se stravovat zejména pravidelně, vhodnými potravinami a v klidu.
Jinak pak možno nakoupit hotová jídla, nebo polotovary. Což je tedy dražší.
No a pokud jde tedy o vlastní vaření (vlastní zdravé domácí stravy), tak čas na vaření a hlídání vaření se dá, v dnešní době, podstatně zkrátit a zjednodušit.

  1. Používáním technologických zařízení v kuchyni. Automatických elektrických tlakových hrnců (vaří a dusí prakticky samy, jídla i přílohy, rychle, bez hlídání a bezpečně), časované multifunkční mikrovlnné trouby (ohřev, grilování i vaření), časované elektrické trouby (pečení , grilování a ohřívání) a podobně. Dáš vařit, případně péct, třeba i s odložením na danou dobu a je možno dělat jinou činnost. Případně i být mimo kuchyň-domov a po návratu je hotovo.
  2. Používáním zmrazených produktů, jak masa a ryb a zejména různých zeleninových směsí, což velice zjednoduší a zrychlí přípravu.
  3. Navařením vždy většího množství, třeba na 2– 3 x a uložením v lednici, případně i určitá jídla možno zamrazit. Pak prostřídávat a jenom ohřívat.
  4. No a pokud se jedná o nákup potřebných surovin, mít je v zásobě třeba v mrazáku (maso, zeleninu, ryby), případně v lednici, kdy je nakoupíš vždy na určitou dobu do zásoby.

Ovšem nesmíš být zavilým „odmítačem“ zmrazených surovin, ohřívání a „mikrovln“. To je pak rada těžká.
Určitě se takoví, na mou radu, ozvou.:-)