Avatar uživatele
Bronzový

Jak se dělá pravý domácí kvásek, který se dělá 5-7 dní???

Někde jsem to četla, že dřív chodili mlsat kvásek do špíze, a já jsem to nemohla pochopit jak je to myšleno.. To se to neskazí, než se zpotřebuje???!!!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý
 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Džaničko, nezkazí. Zadělává se jenom z žitné mouky a vody. Každý den se přisypává mouka a dolévá teplá voda. Když je kvásek připravený na pečení (dá se péct už od 4. přidávání) a nepotřebuješ ho, tak ho jednoduše dáš do chladničky. Potom ho vyndáš den před tím, než budeš péct, případně můžeš ještě přimíchat trochu mouky a dolít teplou vodu. Pokud bys nachystaný kvásek nechala v teple, mohl by zkysnout a byl by k nepotřebě.
Dříve se nechával zbytek těsta zaschnout přímo na zadělávací díži. Než se peklo, tak se do díže nalila teplá voda, oškrabaly se zbytky těsta ze stěn díže a druhý den se mohlo zadělávat těsto.
Kvásek dělám přesně podle receptu, co Ti poslal Dědapetr.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 373

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.