Avatar uživatele
Pokročilý

Jak docílit aby houskový a nebo i bramborový knedlík byl krásně žlutý?

Dá se do něj přidat nějaké přírodní barvivo ale aby to neovlivnilo jeho chuť?Máte na to nějakej fígl?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

nejlépe domácí vajíčka...a barvit se dá kurkumou...taj je žlutá jako blázen, stačí jí trošku a nemá moc výraznou chuť...ale nevím, proč by měl být houskový knedlík víc žlutý, když je hlavně z mouky, ta žlutá není...a bramborový je přirozeně žlutý od brambor (teda aspoň ten můj)...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Jak píší předodpovídatelé, kurkuma. Ale knedlík potom bude opravdu žlutý a vypadat divně.
Kurkumou se běžně barví těstoviny.


Avatar uživatele
Zlatý

Z vlastní praxe stačí špetka kurkumy http://www.koreni.cz/…
Když už teda nejsou žluťoučká domácí vajíčka.


Avatar uživatele
Zlatý

Pořádná domácí vajíčka. Pokud chceš více žluté, přidej potravinářské barvivo.


Avatar uživatele
Bronzový

Víc mrkve a zeleného do krmení slepicím.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.