Avatar uživatele
Pokročilý

Jak docílit aby houskový a nebo i bramborový knedlík byl krásně žlutý?

Dá se do něj přidat nějaké přírodní barvivo ale aby to neovlivnilo jeho chuť?Máte na to nějakej fígl?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

nejlépe domácí vajíčka...a barvit se dá kurkumou...taj je žlutá jako blázen, stačí jí trošku a nemá moc výraznou chuť...ale nevím, proč by měl být houskový knedlík víc žlutý, když je hlavně z mouky, ta žlutá není...a bramborový je přirozeně žlutý od brambor (teda aspoň ten můj)...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Jak píší předodpovídatelé, kurkuma. Ale knedlík potom bude opravdu žlutý a vypadat divně.
Kurkumou se běžně barví těstoviny.


Avatar uživatele
Zlatý

Z vlastní praxe stačí špetka kurkumy http://www.koreni.cz/…
Když už teda nejsou žluťoučká domácí vajíčka.


Avatar uživatele
Zlatý

Pořádná domácí vajíčka. Pokud chceš více žluté, přidej potravinářské barvivo.


Avatar uživatele
Bronzový

Víc mrkve a zeleného do krmení slepicím.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 899
Zlatý annas 786
Zlatý marci1 512
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 462
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.