Avatar uživatele
anonym

Jak chutná kozí mléko?

Jak chutná kozí mléko?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4026 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
alenka901

* Kozí mléko neodmítne žádný gurmán. Dobře a čistě zpracované nepáchne, přestože to o něm mnozí jedinci tvrdí.
* Chuť kozího mléka je méně sladká než kravského. To je asi největší chuťový rozdíl, se kterým se musíte vyrovnat.
* Určitě se zejména na poprvé nepokoušejte pít kozí mléko teplé nebo čerstvě nadojené. Pro mnohé je totiž vůně teplého mléka nepříjemná – a to nejen kozího, ale i kravského. Nejdříve jej nechte pořádně vychladit.
* Pokud jste přece jen citlivý na změnu chutí, zkuste pro začátek pít kozí mléko přilité do kávy nebo studené s kakaem (Granko).
* Jestliže vám sladké kozí mléko skutečně nechutná, vyzkoušejte kefír – ten je nesrovnatelně lepší než kefír kravský a chuť není tak výrazná jako u sladkého kozího mléka.

Zdroj: http://moda.cz/Kategorie/Zdrav e_mlsani/20090513_Kozi_Mleko_J e_Elixirem_Krasy_A_Zdravi.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Attack-design

kozí mléko má jemnou chut ale sýry mi nechutnají

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dandi

Které významné látky způsobují výjimečnost kozího mléka?
Kozí mléko je velmi cenným zdrojem bílkovin (odlišné složení esenciálních aminokyselin způsobuje jeho lehkou stravitelnost, šálek kozího mléka obsahuje až 18% kvalitní bílkoviny), minerálních látek, především vápníku (250 ml hrnek kozího mléka obsahuje až 30% denního příjmu). Právě vápník je nedocenitelný pomocník pro ty, kteří se chtějí zbavit svých tukových zásob – pomáhá našemu metabolismu urychlovat štěpení tuků. Kozí mléko je i významným zdrojem riboflavinu (vitamín skupiny B), který pomáhá uvolňovat energii a chrání buňky. Hořčík obsažený v kozím mléce hraje významnou roli při ochraně srdce proti kardiovaskulárním chorobám a pomáhá snižovat krevní tlak.

Chuť je podobná jako u kravského mléka, ale má chuť sýra a bývá kyselejší než mléko kravské.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Jde vlastně jen o zvyk. Jednou jsem dostal hrnek ovčího mléka a nevěděl o tom Zůstala mi v ústech příchuť.Pochopil jsem to po ochutnání brynzy že to bylo ovčí mléko.Každý druh mléka ma svou specifickou příchuť, je to také způsobeno krmnou dávkou, a zpracováním.

před 3662 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření