Zdroj: http://moda.cz/…_Zdravi.html
0 Nominace Nahlásit |
Které významné látky způsobují výjimečnost kozího mléka?
Kozí mléko je velmi cenným zdrojem bílkovin (odlišné složení
esenciálních aminokyselin způsobuje jeho lehkou stravitelnost, šálek
kozího mléka obsahuje až 18% kvalitní bílkoviny), minerálních látek,
především vápníku (250 ml hrnek kozího mléka obsahuje až 30% denního
příjmu). Právě vápník je nedocenitelný pomocník pro ty, kteří se
chtějí zbavit svých tukových zásob – pomáhá našemu metabolismu
urychlovat štěpení tuků. Kozí mléko je i významným zdrojem riboflavinu
(vitamín skupiny B), který pomáhá uvolňovat energii a chrání buňky.
Hořčík obsažený v kozím mléce hraje významnou roli při ochraně srdce
proti kardiovaskulárním chorobám a pomáhá snižovat krevní tlak.
Chuť je podobná jako u kravského mléka, ale má chuť sýra a bývá kyselejší než mléko kravské.
0
před 4943 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jde vlastně jen o zvyk. Jednou jsem dostal hrnek ovčího mléka a nevěděl o tom Zůstala mi v ústech příchuť.Pochopil jsem to po ochutnání brynzy že to bylo ovčí mléko.Každý druh mléka ma svou specifickou příchuť, je to také způsobeno krmnou dávkou, a zpracováním.
Drap | 1613 | |
annas | 1348 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 900 | |
iceT | 619 | |
zjentek | 537 | |
quentos | 537 | |
da ny | 527 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |