Avatar uživatele
Registrovaný

frikasé je postup vaření nebo jednotlivé ingredience pokrmu?

Je to kuchařský termín,ale je to omáčka?Nebo je to daný termín pro postup vaření?Z jaké řeči slovo frikasé pocházi nebo z čeho je odvozen?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Registrovaný

pokrm z drobně krájeného pečeného nebo dušeného masa se šťávou nebo zelenina s hustou omáčkou.Očištěné kuře rozkrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na másle zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme kousky kuřete, opečeme, zalijeme vývarem z drůbků (nebo masoxu) a dusíme téměř doměkka. Maso pak vykostíme a nakrájíme na kostky. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku (můžeme použít i hotovou), zředíme mlékem, vývarem a šťávou z dušeného kuřete. Osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso a za častého míchání povaříme asi 20 minut. Zředíme smetanou, přidáme citrónovou šťávu a na proužky nakrájenou kapii. Podáváme s dušenou rýží.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.