Avatar uživatele
Bronzový

Dýně podruhé- nejen pro ReHu

Tak ať se neopakujeme:Oloupat,nakrájet na kostičky,zalít nálevem č.1.24 hodin nechat máčet,přecedit a poté vařit v čisté vodě cca 20minut.Přecedit, narovnat do skleniček,zalít nálevem č.2.Zavářet při 90-95°C.Na dno sklenice dávám plátek citronu.
Nálev č.1:1l octa+3l vody na 7 kg dýně.
Nálev č.2:2l vody, 1kg cukru, 3 kolečka oloupaného citronu,1 lžička kyseliny citronové, to vše povařit asi 10 minut.Až potom přidat 2 lahvičky ananasové tresti.
PS:3 kolečka jsou u mne 3 plátky, ne kolečka stavební ...Tak dobrou chuť!
Doplňuji:
A co máte za receptíky Vy ostatní ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Celkem bych i ochutnala :-).
Díky za tip.
Doplňuji:
Já recept nemám. Naposledy jsem jedla dýni coby dítko školou povinné a nijak mě nenadchla, ale chystám se to vyzkoušet, třeba to bude chutnější :-).

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

není to na dýni, ale nechci sem dávat novou "otázku" když to otázka není. už jste jedli vařenou pomazánku? je to moc dobré. navíc jedno z mála jídel, který můj manžel jí. receptů mám více, tohle mě napadlo jen proto, že jíí dnes budu dělat.
takže : osmažit cibuli, málo oleje, přidat 2 str. česneku, 4 tav. sýry, 3 plátky tvrdého sýru, lžičku hořčice, trochu mléka, salám na maličké kostičky. Míchat na plotně, až se sýr táhne, natřít na rozkrojenou housku. Dělám min. dvojnásobnou dávku, je toho jinak maličko.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 937
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.