Avatar uživatele
Pokročilý

Co je podle vás lepší pro dlouhodobé skladování masa: zmrazit, nebo vysušit?

Přemýšlím, co se více hodí na dlouhodobé uskladnění masa, třeba že si dělám zásoby a třeba nějaké to maso použiju až tak za půl roku nebo za rok.
Jenže tady je problém, někdo mi říká "normálka to hluboce zamraz" a jiní zase "spíš to vysuš, dýl to vydrží"
Co je podle vás lepší - zmrazit, nebo to vysušit?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Dlouhodobě syrové zamražené se stejně vysuší tak jak tak a ztratí vše dobré, ale pokud by bylo nejhůře, maso bych usušil.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Co jsem aspon já četla v odborné literatuře,tak spíše vysušit,udajně vysušené masa při perfektních skladovacích podmínkách vydrží i 100 let,aspon tak jsm to četla :)


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud maso spotřebuješ tak do 10-12 měsíců, tak zmrazit. Na delší dobu, nebo v případě, že by ses vydal na nějakou cestovatelskou výpravu, tak samozřejmě usušit. :-))


Avatar uživatele
Pokročilý

Netuším, kde vzal Barbakan to, že zmrazené maso se vysuší. Jako kam? Do prostoru? A jak při mínus 20°C ? Jak píše Marci1, uskladnění do roka (plus mínus) jedině zmrazit, na delší sušit.


Avatar uživatele
Pokročilý

Zavařit.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.