Do třetice - Buabaspitla - jsou tradičním jídlem Švábska a patří do skupiny špeclí (Spätzle & Co.) jako jsou např. - viz Švábské špecle. V tomto případě jsou to protáhlé nočky z bramborového těsta, které jsou na koncích zašpičatělé do tvaru vzducholodě. Jsou nazývány také Schupfspitzla, Fingerspitzla nebo Kartofelnudeln, zkrátka česky šlížky.
Doplňuji:
http://dadala.hyperlinx.cz/…
Najdete i návod na přípravu.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Halušky trošku jinak - na německý způsob s cibulí, slaninou a klasickým sýrem.
zde je odkaz na obrázky: http://images.google.cz/…
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/specl e/
0
před 4089 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
spätzle neboli po našém špecle je to německý výraz jsou to malé nočky z mouky vajec připomínající halušky.RECEPT:800G POLOHR.MOUKY 1 VEJCE 12G SOLI 80G OLEJE.z mouky,vajec a vody připravíš těsto.které zavaříš do osolené vody přes hrubé sito na halušky. po uvaření špecle důkladně propláchneš ve stud.vodě a promastíš
0
před 4089 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1443 | |
annas | 1284 | |
hanulka11 | 985 | |
Kepler | 976 | |
marci1 | 800 | |
iceT | 592 | |
quentos | 509 | |
briketka10 | 493 | |
gecco | 490 | |
zjentek | 461 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |