Avatar uživatele
Bronzový

Co se sušenými houbami?

Jak připravujete k dalšímu pokrmu sušené houby?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Buď je pomlít na prášek a používat jako koření, nebo je den předem namočit do vody, ze které budeš dělat polívku nebo omáčku. Vodu samozřejmě nezcedit a nevylévat. Pokud chceš použít houby pod pečené maso, pak použít co nejmenší množství vody. Já jsem sušení hub už dávno zavrhl, protože je to dost pracné, ztrácí se vůně i chuť. Za nejefektivnější považuju nakrájené houby podusit na sádle a se solí, až ztratí 1/2 - 3/4 objemu (podle toho jak jsou houby vodnaté). Pak je dát do vaniček, nebo jen do mikrotenových sáčků a šup s tím do mrazáku. Získáš tak nadávkovaný univerzální polotovar na cokoliv, který vydrží klidně i 1/2 roku.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Mamka je normálně v polévce nechala vařit. do některých dalších jídel krátce rozdusila, pak i s tou vodou vmíchala...


Avatar uživatele
Bronzový

Vypadá to, že víc informací najdeš na internetu, než tady. Já taky nejsem moc kuchař, normálně je dávám do polévek, pod maso při pečení, nebo do rizota. Prakticky jdou skoro do všeho, ale je potřeba je vařit aspoň 30-40 minut. Zvlášť, když je nemáš dopředu namočené. Takže když je vaříš třeba spolu s těstovinami, tak těstoviny k nim přisypat až po půl hodině, nebo ještě dýl.
Sušení se mě osvědčilo na sušičce ovoce. Na těch 8-9 roštů se toho vydá hodně a je to suchý za pár hodin. Za den uděláš víc dávek. https://www.google.com/…


Avatar uživatele
Registrovaný

Do polévky ideální :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1214
Zlatý annas 1101
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 693
Zlatý Kepler 673
Zlatý iceT 546
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 476
Zlatý quentos 455
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.