Avatar uživatele
Bronzový

Co je víc nezdravé , bílá bouka nebo škrob?

Např. na zahuštění omáček
Doplňuji:
samozřejmě myslím bílá mouka :-))

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

U nás se nejvíce používá škrob bramborový a kukuřičný. Je zdravější než bílá mouka. Pro jistotu jsem se ještě podívala na stránku s dietami a je uvedeno, že "podávání škrobu člověku má dietetický, výživový a energetický význam, neboť v organismu je postupně odbouráván až na glukózu".

Bílá mouka obsahuje pšeničký škrob a lepek. Na povrchu střeva vytvoří jakýsi lepkavý šlem a zabraňuje vstřebávání živin.

Je pravda, že pokrm zahuštěný škrobem není příliš vábný.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já to beru z pohledu diabetika.
Prakticky je to jedno.Bílá mouka je prakticky jen škrob a lepek z vnitřku zrna, zahleňuje organismus, zalepuje střeva.Když zahustíme moukou je to chutnější a škrobem vznikne taková pudinková hmota která nevypadá dobře a stejně tak chutná.Bílou mouku nahraďte špaldovou nebo pšeničnou a žitnou celozrnnou mouku.
http://www.zijemenaplno.cz/…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.