Avatar uživatele
dust8

Chutná pečené maso z krůty stejně jako z krocana?

Pokud chutná nějak jinak, tak k jaké chuti byste to přirovnali?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Drap, marci1, FlAsh_7 před 1602 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Chutná v podstatě stejně. Záleží i na krmení a na věku. Jako běžný spotřebitel to nerozeznáš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Krůty jsou celkově menší a tedy i porce jsou menší a lépe zpracovatelné. Krocani se pro svoji velikost a váhu hůře porcují a dávají do trouby.
Rozdíly tedy v kvalitě existují, ale po opracování jsou tak nepatrné, že je běžný zákazník nepozná. Obecně má krůta maso jemnější, zatímco krocaní svalovina je pevnější a lépe se rozděluje na jednotlivá vlákna. 🙂
https://www.kru­timaso.cz/o-krutim-mase

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek