Avatar uživatele
Sandy

Bude to prskat?

Koupila jsem si směs „v sáčku“ k přípravě omáčky na boloňské špagety. V návodu stojí, že se 250 g mletého masa má orestovat na rozehřátém oleji, poté se ká podlít 350ml vody smíchané s obsahem sáčku. Nebude to prskat? Jednou jsem se ošklivě spálila olejem a od té doby se podobných experimentů bojím. Bude to tedy prskat nebo ne? A lze se tomu nějako vyvarovat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5113 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nechte podušenou směs s masem částečně zchládnout a potom teprve přilijte vodu s příměsí a povařte stanovenou dobu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Já to dělám následovně den do předu si nechám sekanou rozmrazit třeba i v lednici na druhý den na oleji si orestuji trochu cibulky,aby mě ten tuk moc neprskal tak to trošku ten olej posolím. Pak tam přidám tu sekanou trošku orestuji do toho dám tu směs chvíli to nechám povařit vypnu a podávám se špagetama a strouhaným sýrem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Unka

Podobně dělám Milánské špagety a také maso nejdříve orestuji a pak ho podliji vodou a nikdy se mi nestalo, že by to prskalo. Neměla bych z toho strach.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivajansa

Z vlastní zkušenosti mohu říct, že to nebude prskat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek