Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.říjen 23:06

Co se děje v zavařovací sklenici při sterilizaci hub, když to furt buble při chlazení?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Udělal jsem nálev, je tam bzenecký ocet, cukr, hřebíček, nové koření. Babky a praváky jsem v tom vařil v neděli asi půl hodiny. Ve středu jsem na to měl čas, tak jsem ty houby i s tím lákem naházel do sklenic. Půl hodiny se v troubě asi vařily s povolenými víčky. No, asi vařily. Velké bubliny, tak vopatrně vyházet na dřevo, zatáhnout víčka a nechat vychladnout.
Jdu tam okolo sklenic za půl hodiny a čumím, v těch sklenících to furt bublá. Převracím tu sklinku v ruce, nevidím, z čeho jde ten vzduch, prostě jde ze zdola odnikud. Sklenice teď mohla mít temperaturu 40°C a přesto v ní vaří. Viděli jste někdy něco podobného? Co teď s tím? Nebude to jedovaté?

Teď se mě nechce házet natočené video do YT aby to bylo vidět.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.říjen 6:56

Co se děje v zavařovací sklenici při sterilizaci hub, když to furt při chlazení bublá?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Udělal jsem nálev, je tam bzenecký ocet, cukr, hřebíček, nové koření. Babky a praváky jsem v tom vařil v neděli asi půl hodiny. Ve středu jsem na to měl čas, tak jsem ty houby i s tím lákem naházel do sklenic. Půl hodiny se v troubě asi vařily s povolenými víčky. No, asi vařily. Velké bubliny, tak vopatrně vyházet na dřevo, zatáhnout víčka a nechat vychladnout.
Jdu tam okolo sklenic za půl hodiny a čumím, v těch sklenících to furt bublá. Převracím tu sklinku v ruce, nevidím, z čeho jde ten vzduch, prostě jde ze zdola odnikud. Sklenice teď mohla mít temperaturu 40°C, a přesto v ní vaří. Viděli jste někdy něco podobného? Co teď s tím? Nebude to jedovaté?

Teď se mně nechce házet natočené video do YT, aby to bylo vidět.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.říjen 18:37

Co se děje v zavařovací sklenici při sterilizaci hub, když to furt při chlazení bublá?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Udělal jsem nálev, je tam bzenecký ocet, cukr, hřebíček, nové koření. Babky a praváky jsem v tom vařil v neděli asi půl hodiny. Ve středu jsem na to měl čas, tak jsem ty houby i s tím lákem naházel do sklenic. Půl hodiny se v troubě asi vařily s povolenými víčky. No, asi vařily. Velké bubliny, tak vopatrně vyházet na dřevo, zatáhnout víčka a nechat vychladnout.
Jdu tam okolo sklenic za půl hodiny a čumím, v těch sklenících to furt bublá. Převracím tu sklinku v ruce, nevidím, z čeho jde ten vzduch, prostě jde ze zdola odnikud. Sklenice teď mohla mít temperaturu 40°C, a přesto v ní vaří. Viděli jste někdy něco podobného? Co teď s tím? Nebude to jedovaté?

Tady je náčum. https://youtu­.be/qdEZybXrQTU