Udělal jsem nálev, je tam bzenecký ocet, cukr, hřebíček, nové
koření. Babky a praváky jsem v tom vařil v neděli asi půl hodiny. Ve
středu jsem na to měl čas, tak jsem ty houby i s tím lákem naházel do
sklenic. Půl hodiny se v troubě asi vařily s povolenými víčky. No, asi
vařily. Velké bubliny, tak vopatrně vyházet na dřevo, zatáhnout víčka a
nechat vychladnout.
Jdu tam okolo sklenic za půl hodiny a čumím, v těch sklenících to furt
bublá. Převracím tu sklinku v ruce, nevidím, z čeho jde ten vzduch,
prostě jde ze zdola odnikud. Sklenice teď mohla mít temperaturu 40°C, a
přesto v ní vaří. Viděli jste někdy něco podobného? Co teď s tím?
Nebude to jedovaté?
Tady je náčum. https://youtu.be/qdEZybXrQTU
Zajímavá 0 před 2392 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to známka, že víčko je těsné. Při ochlazení zkondenzují vodní páry pod víčkem, čímž vznikne podtlak. Jak známo, při nižším tlaku voda vře i při nižší teplotě. Normální fyzikální zákony, bez obav.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1678 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 582 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |