Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.březen 19:49

No, techologie je JEDNA věc, audioformáty jiná. Technologií je kupříkladu CD-R vs CD+R, audioformát mp3 není totéž co wma. PC je fuk, jakou technologií je CD vyrobeno (dnešní mechaniky standardně umí všechny), u přehrávání audioformátů jde o použitý soft (přehrávač multimédií), až na okrajové vyjímky přehrávače umí přehrát téměř všechno už v defaultním nastavení. (mp3 a wma tedy určitě ANO). Pokud ne, musíš v přehrávači asociovat typ souborů.

U Widlí je typické, že vnucují svůj dementní Windows media player a ten si ohledně asociací moc servítky nebere, tudíž ho musíš usměrnit ručně. Já osobně WMP používám výhradně pro midi soubory, jinak VŠECHNA audia i videa přehrávám ve VLC playeru (existuje i v Linuxu). :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.březen 20:44

No, techologie je JEDNA věc, audioformáty jiná. Technologií je kupříkladu CD-R vs CD+R, audioformát mp3 není totéž co wma. PC je fuk, jakou technologií je CD vyrobeno (dnešní mechaniky standardně umí všechny), u přehrávání audioformátů jde o použitý soft (přehrávač multimédií), až na okrajové výjimky přehrávače umí přehrát téměř všechno už v defaultním nastavení. (mp3 a wma tedy určitě ANO). Pokud ne, musíš v přehrávači asociovat typ souborů.

U Widlí je typické, že vnucují svůj dementní Windows Media Player a ten si ohledně asociací moc servítky nebere, tudíž ho musíš usměrnit ručně. Já osobně WMP používám výhradně pro midi soubory, jinak VŠECHNA audia i videa přehrávám ve VLC playeru (existuje i v Linuxu). :)