Avatar uživatele
Pokročilý

V čem vařit domácí knedlík, když nemám folii? Děkuji

Doplňuji:
ani ne v uterce nebo tak? na internetu je napsano ze se nesmi dostat voda

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

knedlík se nevaří ve folii ,ale v hrnci ve vodě
Doplňuji:
nevím jaký máš recept - pokud vaříš kynutý knedlík nebo z prášku do pečiva tak se vaří jen ve vodě
zřejmě máš zvláštní recept - vlož mi sem odkaz do diskuze

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jahůdko, jsem stará hospodyně a ve fólii jsem nikdy knedlíky nevařila. Mám dvě stránky předpisů na knedlíky napsané a uložené, psala jsem to pro kamarády, tak Ti to můžu poslat taky. Úplně nejlepší knedlík sem ale napíšu : 3 rohlíky (housky)+ 2 cl vody (malý panák) + 2 cl oleje + 1 vejce + sůl. Včerejší rohlíky na kostičky, zalít tekutinami upácat 4 koule a vařit v osolené vodě 8 minut. Podávat rozkrojené na půlky. Olej se dá nahradit 50g rozškvařené slaniny, nakrájené na kostičky ( v MW na 1 minutu).
Doplňuji:
Tenhle knedlík se dá dělat i z toastového světlého chleba, takže ho teď dělají i moji přátelé v kapitalističtější cizině, kde nemají ani mouku, ani rohlíky.


Avatar uživatele
Zlatý

Jasně, knedlíky se dají vařit tak jak jsou do vroucí osolené vody, sem tam se opatrně nadzvednou vařečkou, aby se nepřilepily.


Avatar uživatele
Registrovaný

Např. knedlík karlovarský, který je z pokrájené housky, rohlíků, nebo tousťáku se vaří v utěrce (je v něm z bílků sníh a žloutky v rohlíkách), ale když jsem si nechtěla zapráskat utěrku, tak klidně v alobalu. Ten jsem před tím popatlala olejem. Jinak knedlík klagenfurtský je taky z pokrájených rohlíků, ale tvrdých a jednoho celého vejce s troškou mléka, ten se taky vaří přímo ve vodě. Ten ve vodě když dělám kulaté knedlíky, když válec, tak taky v alobalu. Myslím, že voda nevadí žádnému knedlíku, protože i na ty hrnkové voda stříká. Tak zdar!!!
To se chce hlavně nebát a vyzkoušet to.


Avatar uživatele
Pokročilý

Vymaž porcelánový hrnek máslem nebo ramou a těsto vař ve vodě 20 minut. Ale jen knedlíky z housky, né kynuté.


Avatar uživatele
Bronzový

Ono těch způsobů vaření knedlíků je skutečně hodně,třeba v páře,v mikrovlnce a pod. Dotaz je ale trochu nekonkrétní.Paní má na mysli asi nějaký ne zcela zběžný způsob,který neupřesnila.Pokud tedy nějaký předpis říká,že se má vařit ve fólii a nemá se jej dotknou voda,pak bych použil alobal.Před chvílí jsem pekl 20 šišek sekané v alobalu. Podmínka u té sekané je zalít to úplně vodou a když je to na omak již tuhé,vybalit a dopéct.Finta je ta,že šťáva zůstane v mase.Mám sice chudý výpek na polévání,ale to se dá nahradit.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.